in , ,

Ποιος τελικά ευθύνεται για το σημερινό αποτέλεσμα κύριε Δήμαρχε ;

Κομματική σκοπιμότητα καταγγέλλει 20/02/2018 σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο κ. Ζερβός για την μη παραχώρηση ακινήτων από την κυβέρνηση προς τον Δήμο.
Κομματική σκοπιμότητα βαφτίζει ο κύριος Ζερβός τους λάθος χειρισμούς και την “αδιαφορία” του έως σήμερα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, επιβεβαίωση που προκύπτει από τα λεγόμενα του ιδίου αφού όπως αναφέρει, αντίστοιχα αιτήματα στον Δήμο Χανίων και στον Δήμο Χερσονήσου υλοποιήθηκαν.
Κάνετε λόγο κύριε Δήμαρχε για πολιτική απομόνωση και κομματική σκοπιμότητα, όταν εσείς είστε εκείνος που ξεκίνησε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος του τόπου, με τις πολιτικές σας προτιμήσεις να είναι μπροστά από τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών που σας εμπιστεύτηκαν.
Να σας θυμίσω την προσβολή και την απαξίωση σας απέναντι στους δημότες και την κυβέρνηση διαμέσου της σκόπιμης απουσία σας στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης που έγιναν παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κυρίας Αναγνωστοπούλου ή μήπως να μιλήσουμε για προέδρους της ΝΟΔΕ Λασιθίου στους οποίους διευρύνατε την προεδρική τους αρμοδιότητα; κ.α.
 Όταν μιλάμε για αυτοδιοίκηση τα πολιτικά μας πιστεύω πρέπει να παραμερίζονται για το καλό του τόπου και των ανθρώπων που τον απαρτίζουν.
Κύριε Δήμαρχε στην αναφορά σας πως τα εύκολα παρουσιάζονται δύσκολα πρέπει να αναλογιστείτε τις δικές σας ευθύνες που όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν είναι και λίγες.
Κάνατε λόγο και δικαιολογημένα βέβαια, αφού είναι ένα φλέγον θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία και το μέλλον της Τουριστικής Σχολής ΑΣΤΕΚ(ΑΣΤΕΑΝ) για την παραχώρηση του κτιρίου ΕΟΜΜΕΧ.
Καθ΄οτι έχω ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτή και δεσμεύτηκα ότι το κτίριο θα παραχωρηθεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου,πράγμα που έγινε, σήμερα καλούμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα “γιατί δεν υλοποιήθηκε το πολυπόθητο αυτό σενάριο που θα εξασφάλιζε το μέλλον αλλά και την αναβάθμιση της σχολής”?
Η απάντηση που λαμβάνει κανείς από τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης είναι πώς η ΕΤΑΔ ζήτησε 1500 ευρώ ενοίκιο από τον Δήμο Αγίου Νικολάου προκειμένου την παραχώρηση του κτιρίου (λογικό αφού η ΕΤΑΔ είναι Εταιρεία που ανήκει κατά 100% στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΕΣΠ) ΑΕ, που δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα).
Κύριε Δήμαρχε αρνηθήκατε αυτήν την πρόταση επικαλούμενος ότι το ενοίκιο θα προστεθεί στο επιπλέον κόστος επισκευής του κτιρίου κάτι που το καθιστά απαγορευτικό για τον προϋπολογισμό του Δήμου, με λίγα λόγια αν το παραχωρούσαν “τσάμπα” δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, δηλαδή το πρόβλημα εντοπίζεται ουσιαστικά σε ένα ποσό 18.000 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο.
Υποθέτουμε πως για κάποιους δεν αξίζει να δοθούν 18.000€ ετησίως για να έχει αυτός ο τόπος μια Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης.
Μέχρι σήμερα τα εργαστήρια της σχολής στεγάζονται σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης του Αγίου Νικολάου στο οποίο το αρμόδιο Υπουργείο κατέβαλε το έτος 2017 περίπου 11.500€ ευρώ έξοδα ενοικίασης’ και ερωτώ…δεν θα μπορούσαν αυτά τα 11.500€ έπειτα από αίτημα του εκάστοτε Δήμου-Δημάρχου προς το Υπουργείο Τουρισμού να συμπεριληφθούν στα 18.000€ του απαιτούμενου ενοικίου ώστε ο Δήμος να καταβάλλει μόνο 6.500 ετησίως, ως προσωρινή λύση ωσότου υπάρξει οριστική λύση προκειμένου να μην ρισκάρουμε το μέλλον αυτού του θησαυρού που ονομάζεται ΑΣΤΕΚ? ή μήπως και τα 6.500€ είναι πολλά?
Ποιος τελικά ευθύνεται για το σημερινό αποτέλεσμα…..???
Αν και ο Δήμος φαίνεται να έχει επάρκεια χρημάτων για την μεταφορά του σε νέο κτίριο με εκδήλωση ενδιαφέροντος μάλιστα για την αγορά του εν λόγο κτιρίου στο μέλλον, για την ΑΣΤΕΚ(ΑΣΤΕΑΝ) ούτε λόγος, λεφτά δεν υπάρχουν….τελικά, υπάρχει κομματική σκοπιμότητα;
Αν νομίζετε ότι μια πρόσφατη επιτυχία στην πόλη (για την οποία ευθύνονται άλλοι – κ.Αλεξάκης/κ.Ραφαϊλάκης) σας δίδει την δύναμη σήμερα και το περίσσιο “θάρρος” ώστε να μεταθέτετε ευθύνες, να δημιουργείτε εντυπώσεις και να ξεπλύνετε ένα δυσάρεστο παρελθόν, απατάστε.
Ζητήσατε “ξεκάθαρη απάντηση από τους κυβερνητικούς παράγοντες”, ελπίζω αν δεν κάλυψα εσάς κύριε Δήμαρχε τουλάχιστον να κάλυψα την κοινή γνώμη. “
                             Αϊβαλιώτης Γεώργιος
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Λασιθίου