in , ,

Πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία, με αφετηρία την Κριτσά, διάσχιση του ομώνυμου φαραγγιού και επιστροφή στην αφετηρία από παλιό μονοπάτι.
          Το φαράγγι της Κριτσάς ή του Χαυγά ξεκινά βόρεια από το χωριό και καταλήγει στις Τάπες. Έχει μήκος 13 χιλιόμετρα, τα πρανή του είναι κάθετα και φτάνουν σε ύψος 100 μέτρων και στο στενότερο τμήμα του έχει πλάτος 1,5 μέτρο. Διασχίζεται εύκολα, με εξαίρεση ελάχιστα σημεία όπου θα πρέπει να σκαρφαλώσεις πάνω σε βράχους που εμποδίζουν το πέρασμα.
          Η πεζοπορία μας ξεκινά από το parking της Κριτσάς και μετά από σύντομη διαδρομή φτάνουμε στην είσοδο του φαραγγιού. Με ανηφορική πορεία από μονοπάτι στην κοίτη του φαραγγιού κατευθυνόμαστε προς τις Τάπες. Πριν φτάσουμε στο χωριό βγαίνουμε από το φαράγγι και ακολουθούμε -με αντίθετη κατεύθυνση- το παλιό μονοπάτι που στο παρελθόν συνέδεε τα δυό χωριά, ξετυλίγεται παράλληλα και πάνω από το φαράγγι και επιστρέφουμε στην αφετηρία.
     ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.
     ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας
     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6944782507
     ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ : 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), βαθμός δυσκολίας 1.
     ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr