in , , , ,

Παιδιά εργαζόμενων και άνεργων στο πρόγραμμα διακοπών σε κατασκηνώσεις.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου ενημερώνει τους εργαζόμενους και άνεργους ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για την επιδότηση των δικαιούχων ΟΑΕΔ για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής, για παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις  04/05/2016 και ώρα 23:59.
 
Δικαιούχοι είναι:

  1. Ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συν-εισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  2. Εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας.
  3. Άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα). Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ο παραπάνω αναφερόμενος αριθμός ημερών δύναται να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων.
Για τους δικαιούχους και των τεσσάρων ως άνω στοιχείων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2014, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 26.000,00€.
Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος του ΟΑΕΔ ορίζονται τα ανήλικα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων, που γεννήθηκαν από 01.01.2000 έως 14.06.2010
 
ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
 ΕΩΣ 04/05/2016 και ώρα 23:59 στην ιστοσελίδα www.oaed.gr
 

                                                          Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

             Εμμ. Πεπόνης                                                        Εμμ. Κοκολάκης