in ,

“Ο θηλασμός είναι ευλογία” [VIDEO – PICS]

Η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο ως εβδομάδα του μητρικού θηλασμού.

Με αφορμή την εβδομάδα αυτή, παρουσιάστηκε την Κυριακή 4 του Νοέμβρη ώρα 11 το πρωί στην λίμνη του Αγίου Νικολάου Κρήτης για πρώτη φορά, μια εκδήλωση με αποκλειστικό αφιέρωμα στον θηλασμό.


Μια εκδήλωση πολύ καλά οργανωμένη, που για φέτος είναι ο 9ος πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός δομημένος από την Εθελοντική ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Με στόχο να έρθει σε επαφή η κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού. Ο θηλασμός δεν είναι ταμπού είναι ευλογία και είναι πολύ θετικό το ότι οι σύγχρονες μαμάδες θέλουν να το καθιερώσουν να θηλάζουν ελεύθερα, γιατί και λόγω της φορτωμένης καθημερινότητας με την εργασία και τις υποχρεώσεις θέλουν να ζούν αυτή την μαγική ώρα.


Δείχνοντας πόσο αληθινή και αγνή είναι η συγκεκριμένη στιγμή γιατί το μωρό γίνετε ένα με την θηλάζουσα μητέρα.


Το δέσιμο είναι μεγάλο και το μωρό ηρεμεί, νιώθει απέραντη σιγουριά στην αγκαλιά της μητέρας και συνάμα τρέφεται με αγνό γάλα. Λαμβάνοντας και τα απαραίτητα αντισώματα βοηθώντας το να ξεπεράσει στο μέλλον τυχόν αρρώστιες πιο εύκολα.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν 30 μαμάδες με τα παιδιά τους.


Το μικρότερο 40 ημερών και το μεγαλύτερο 5,5 χρονών.
Για πρώτη φορά στην πόλη μας είχε επιτυχία η συγκεκριμένη εκδήλωση, ο πήχης ανέβηκε ψηλά με ραντεβού για του χρόνου.

Βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες οι μητέρες με τα μωρά, μοιράστηκαν δώρα και ενημερωτικό υλικό για τον θηλασμό.
Καθώς υπήρχε μπουφές, μουσική,face painting και κουκλοθέατρο που κατάφερε να εντυπωσιάσει και να διασκεδάσει τα μεγαλύτερα παιδιά με τους γονείς.


Το μήνυμα λοιπόν είναι ¨ΘΗΛΑΖΩ¨ και από προσωπική μου εμπειρία με την σωστή ενημέρωση και προσπάθεια το αποτέλεσμα σίγουρα δικαιώνει.!!!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ