in , , , ,

ΟΧΙ στην μεταφορά του Α.Τ Νεάπολης, ΝΑΙ στην ενίσχυση του

…γράφει ο Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καστελλιανάκης.
 
Ηρθε ο Καλλικράτης λοιπόν και στην αστυνομία!
 
Όπως όλοι ξέρουμε ο Καλλικράτης οδήγησε στην δημιουργία Δήμων δύσκολα διοικήσιμων και διαχειρίσιμων,αύτο σε συνδιασμό με την τρέχουσα έλλειψη πόρων έχει ώς αποτέλεσμα η τοπική αυτοδιοίκηση να καταρρέει, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται η ραγδαία υποβάθμιση των παρεχόμενων πρός τον πολίτη υπηρεσιών και εντείνεται το φαινόμενο της γεωγραφικής απομόνωσης περιοχών.
 
Διαπιστώνουμε πώς η περιοχή μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε απομακρυσμένη “περιφέρεια” χάνοντας την μία υπηρεσία μετά την άλλη, και δέν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να κινδυνεύσουν άλλες υπηρεσίες επιτρέποντας την κατάργηση του Α.Τ. της περιοχής,συγχωνεύοντας το με το αντίστοιχο του Αγ.Νικολάου.
 
Μια τέτοια απόφαση θα δώσει το έναυσμα για δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς η Νεάπολη αλλά και η ευρύτερη περιοχή δέν θα ανεχθεί την παραμικρή περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου.
Θα κάνουμε ότι ειναι δυνατόν για να ανατραπεί η εισήγηση αυτή ,καθώς την θεωρούμε απαράδεκτη και ελπίζουμε να έγινε εν αγνοία , χώρις να υποκρύπτονται πίσω απ αυτή συμφέροντα.
 
Εκτιμώ οτι οι βουλευτές του νομού θα σταθούν κοντά μας και ιδιαίτερα ο κυβερνητικός κ. Θραψανιώτης καθώς γνωρίζει πολύ καλα την περιοχή , το μεγάλο χιλιομετρικά γεωγραφφικό πεδίο ευθύνης που καλείτε να αστυνομεύσει το Α.Τ.Νεάπολης (απο τις Λίμνες ώς τον Φινοκαλιά , την Τάρμαρο ώς την Ρουσαπιδιά στους Ποτάμους) , τις επιπλέον υπηρεσίες που καλείτε να ανταποκριθεί τόσο στίς μεταγωγές απο τίς φυλακές αλλά και στην λειτούργια των δικαστηρίων.
 
Ακόμα πιό σημαντικό είναι πώς η έδρα του Πρωτοδικείου ειναι στην Νεάπολη, η Φυλακές είναι στην Νεάπολη ,η Εισαγγελία,, τα Δικαστήρια, όλα αυτά είναι σε άμεση συνάρτηση και εδώ τίθενται σοβαρά λειτουργικά θέματα.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. πού παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης στόχος είναι να εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό που απασχολείται για την φύλαξη των κτιρίων και σε γραφειοκρατικά θέματα (πολύ σωστά) αλλά το βασικό είναι η εξοικονόμηση χρημάτων απο τα ενοίκια τών κτιρίων (πολύ σωστά).
 
Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά το Α.Τ. Νεαπόλεως αφού δέν έχει ενοίκιο.
Εμείς σάν Νεαπολίτες ακούγοντας όλα αυτά λοιπόν οχι μόνο δέν θα αποδεχθούμε την μεταφορά του Α.Τ. στόν Αγ.Νικόλαο αλλά θα απαιτήσουμε την άμεση στελέχωση του και την μεταφορά άλλων τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. στήν περιοχή μας, στήν Νεάπολη.
 
Κώστας Καστελλιανάκης.