in , , , ,

Ξεκίνησαν πραγματικές εκπτώσεις με την τοπική αγορά να τα έχει όλα.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν  χθες είναι πραγματικές και φτάνουν έως και το 70%  σε πολλά από τα καταστήματα της τοπικής αγοράς γεγονός που πιστοποιεί ότι μπορούμε να κάνουμε συμφέρουσες αγορές.
 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου της πόλης του Αγίου Νικολάου  Οδυσσέας Παπαδάκης επισημαίνει ότι ο εμπορικός κόσμος περίμενε τις εκπτώσεις αυτές για να τονωθεί η αγορά. «Περιμέναμε μια καλή τουριστική περίοδο όμως τίποτα δεν έχει γίνει από όσα έλεγαν ότι θα γίνει και ο κόσμος στην πόλη είναι πραγματικά και λίγος αλλά και όχι με καλή αγοραστική δύναμη. Είναι ευκαιρία για τους καταναλωτές να κάνουν αγορές, όμως προσοχή ας μην καταναλώνουν παραπάνω από ότι χρειάζονται διότι θα μπορούν να καλύψουν με έξυπνες αγορές και άλλες εποχές. Οι εκπτώσεις που ξεκίνησαν αφορούν και την εποχή που τώρα τρέχει αλλά και άλλες έτσι ο καταναλωτής αφού ψάξει και ρωτήσει ας αγοράσει όλα όσα θα τον εξυπηρετήσουν όχι μόνο τώρα αλλά και μετά.» λέει.
 
Τώρα σε ότι αφορά την μεριά των ίδιων των επαγγελματιών επισημαίνει ότι δυστυχώς οι εκπτώσεις αυτές θα λειτουργήσουν μόνο για να καταφέρουν οι επαγγελματίες να καλύψουν τους προμηθευτές τους ώστε να υπάρχει συνέχεια στην συνεργασία τους.
 
«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, το τοπικό εμπόριο δεν μπορεί να καλύψει σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν τα ενοίκια του και τις τρέχουσες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και τρέχουσες υποχρεώσεις. Από την μια οι φόροι και από την άλλη η αναδουλειά μας υποχρεώνουν μονάχα να καλύπτουμε τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας χωρίς να είμαστε σε θέση στην μεγάλη μας πλειοψηφία να καλύψουμε άλλες μας υποχρεώσεις. Το λιανικό εμπόριο στα μικρά αστικά κέντρα σαν το δικό μας μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές τα πάντα όμως δεν περνά καθόλου καλές εποχές. Τα λέμε χρόνια τώρα ότι χρειάζεται άλλος τρόπος από την πολιτεία για να εισπράξει χρήματα όχι να θέλει διαρκώς από εμάς τους μικρομεσαίους να πληρώνουμε για τα πάντα. Αυτό άλλωστε δεν ωφελεί ούτε τον ίδιο τον καταναλωτή.» πρόσθεσε.
 
Και παρά τις δυσκολίες ο ίδιος στέλνει αισιόδοξο μήνυμα προς όλους και τους ζητά να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που δίνουν χρήματα στην τοπική οικονομία και να προσέξουν τώρα στις εκπτώσεις τι αγοράζουν και από πού το αγοράζουν
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ