in , , ,

Ναι ρε φίλε, στον πατέρα του,στον προπονητή και στην Ελλάδα χάρισε το χρυσό ο Λευτέρης

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Ενθουσίασε ο Λευτέρης Πετρούνιας, με το πρόγραμμα του στον τελικό στους κρίκους.
Παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και το εκτέλεσε άψογα μέχρι το τέλος.
Οι κριτές των βαθμολόγησαν με 16.000.
Ο χρυσός Ελληνας Ολυμπιονίκης, αμέσως όταν τελείωσε το πρόγραμμα του, αγκαλιάστηκε και πανηγύρισε με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 2ος, μετά τους 16.000 βαθμούς που απέσπασε, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει να τελειώσουν οι συναθλητές του το πρόγραμμά τους, για να κρεμάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του.
 





Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση.
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.
Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Μεγάλη του αγάπη το παρκουρ 
Υπερκινητικός και ατίθασος. Ξεκίνησε την ενόργανη στα 5 του χρόνια.
Στα 14 του έκανε την επανάστασή του, άφησε για τρία χρόνια τον αθλητισμό για να ξαναγυρίσει ώριμος και αποφασισμένος να γράψει ιστορία.
Είχε περάσει ήδη από το κολυμβητήριο του Πανιωνίου, ενώ κάποια στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί και με το πατινάζ. «Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς.
Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, και το οποίο όταν έχει χρόνο, συνεχίζει μέχρι σήμερα να κάνει, καθώς θεωρεί ότι τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητά του όσο και ως εκτόνωση.