in , ,

«Νίκος Σαπουντζάκης, ο κοινωνικός λειτουργός που τον κέρδισε η μουσική », video

(Συνέντευξη του Νίκου Σαπουντζάκη στην Μαρία Κασωτάκη )
Με αφορμή μια live μουσική βραδιά που έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2019,στο Lounge Cafe,Creperie ΄΄Crepas΄΄ του Νίκου Δατσέρη, ο μουσικός Νίκος Σαπουντζάκης  ήρθε στον Άγιο Νικόλαο στον τόπο που μεγάλωσε.
Τον συνάντησα και προσπάθησα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για τον ίδιο, τα οποία θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. Ο Νίκος Σαπουντζάκης σπούδασε κοινωνικός λειτουργός αλλά τον κέρδισε η μουσική.
Μαθαίνοντας συγχορδίες  έγραφε και τα πρώτα του κομμάτια.
Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανιζόταν σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ελλάδας.
Το 2011 έκανε την πρώτη του φιλική συμμετοχή σε άλμπουμ όπου απαρτίζεται από τον Παντελή Θαλασσινό, τον Ψαραντώνη  τον συντοπίτη Πάρη Περυσινάκη και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες στο δίσκο.
Στην κιθάρα τον βοήθησε ο Κωστής Τυμπακιανάκης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος  Σαπουντζάκης είναι αυτοδίδακτος.
Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους Μπλέ, τον Βασίλη Καζούλη και άλλους. Το 2013 κυκλοφορεί ο δίσκος του Νότη Σφακιαννάκη με τίτλο΄΄16 αυτοτελείς ιστορίες΄΄ όπου υπάρχει το κομμάτι «Δεν μου αρκεί» σε στίχους και μουσική του Νίκου.

Ο συγκεκριμένος δίσκος έγινε 6 φορές πλατινένιος.
Το 2014 γράφει τη μουσική των τραγουδιών στην παράσταση του Κώστα Βουτσά και της Αλίκη Κατσαβού. «Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων » ,στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κώστας Βουτσάς όπου τα τραγούδια και η μουσική είναι του Νίκου Σαπουντζάκη.
Επίσης φέτος έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Μαργαρίτη, γράφοντας στίχους σε ένα τραγούδι για τον δίσκο του.
Ο Νίκος Σαπουντζάκης θα έρθει ξανά στην πόλη του Αγίου Νικολάου στις 20 Νοεμβρίου 2019 για ακόμα μια live μουσική βραδιά στον ¨Crepa¨,οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε ξανά.
Δείτε την συζήτηση που έγινε με πολύ καλή διάθεση και είμαι σίγουρη ότι θα μάθετε και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κοινωνικό λειτουργό –μουσικό.
                                                               ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ