in

Μουσική, χαμόγελα και πολλές ευχές στο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Ξενώνα “ΑΓΑΠΗ” [PICS]

Με τις νότες από το μπουζούκι του Μανόλη να στολίζουν μουσικά τον ξενώνα, με τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ενοίκων και των εργαζόμενων καθώς και με τις ευχές των μελών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της πόλης μας, στολίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ξενώνα <<ΑΓΑΠΗ>> του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.


Ο Ξενώνας “ΑΓΑΠΗ” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Είναι μια στεγαστική δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για άτομα με χρόνιες ψυχικές ασθένειες. Στόχος αυτών των δομών είναι η παροχή ολοκληρωμένης θεραπείας ώστε μετά από ένα διάστημα οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομη διαβίωση στην κοινότητα. Οι ένοικοι με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη ψυχική ασθένεια, να φροντίζουν τις καθημερινές τους ανάγκες και να αναπτύσσουν τις ατομικές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Ενθαρρύνονται να παρακολουθούν με κάθε ευκαιρία πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς, Πηγαίνουν επίσης, όποτε είναι δυνατόν στην Εκκλησία, πηγαίνουν για καφέ και φαγητό έξω, αλλά και σε πολλές απογευματινές ή ημερήσιες εκδρομές που διοργανώνει ο Ξενώνας.

Δεύτερη χρονιά φέτος οι ένοικοι στόλισαν το όμορφο δέντρο τους με τη συντροφιά των μελών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τοπικού τμήματος. Τα μέλη της Πρόνοιας μοίρασαν δώρα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι εργαζόμενοι του Ξενώνα πρόσφεραν γλυκά.
Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη