in ,

“Για εμάς το λίγο είναι αρκετό!”

Η Ομάδα Κοινωνικής Πρόνοιας του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (Παιδόπολη Νεάπολης), στα πλαίσια της νέας σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκινάει.
Τα παιδιά υποδέχτηκαν με αγκαλιές και χαμόγελα τις εθελόντριες, οι οποίες πρόσφεραν σχολικά είδη και εδέσματα για να ξεκινήσει γλυκά η νέα σχολική χρονιά.
“Σας φέραμε κάτι μικρό για το σχολείο” ήταν το σχόλιο κάποιας εθελόντριας.
“Για εμάς το λίγο είναι αρκετό” είπε ο μικρός Μάριος.
Δύο από τα παιδιά εξομολογήθηκαν τα συναισθήματα τους που αλλάζουν σχολείο λόγω της υιοθεσίας τους από δύο οικογένειες. Κάποια άλλα μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις κατασκηνώσεις στις οποίες συμμετείχαν. Ο Βασίλης τραγούδησε και τα περισσότερα παιδιά πρόσφεραν ζωγραφιές με χρωματιστά σπιτάκια. ” Αυτό είναι το σπίτι που θα αποκτήσω κάποτε” μας είπαν ο Μιχάλης και ο Αντώνης.
Οι εθελλοντριες τους μίλησαν για τον Ερυθρό Σταυρό, για το Τμήμα Νεότητας που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο και για την σημασία του εθελοντισμού.
Φεύγοντας όλοι υποσχέθηκαν μια νέα συνάντηση. Γιατί η θλίψη στα μάτια τους και η προσμονή της αγκαλιάς σε παροτρύνουν να ξαναγυρίσεις.
Η Συντονίστρια του Τοπικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας:
Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη.