in

Μηνύματα αγάπης και ελπίδας από τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου! (pics)

Με 100 Αστέρια Ευχής αποχαιρέτισαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου το 2021, στηρίζοντας το πρόγραμμα “Make a Wish” («Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος»), το οποίο βοηθά στην εκπλήρωση επιθυμιών παιδιών με κρίσιμες ασθένειες.

Παράλληλα, οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας δημιούργησαν όμορφες γιορτινές κάρτες γεμάτες ευχές και μηνύματα αισιοδοξίας, τις οποίες απέστειλαν στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Πτολεμαΐδας (Μποδοσάκειο) με σκοπό να δοθούν στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Την ιδέα αυτή είχε η καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας κα Γκέκα Μαρία, η οποία κατάγεται από την Πτολεμαΐδα και συνήθιζε να στέλνει χριστουγεννιάτικες κάρτες στο Νοσοκομείο της πόλης της τα τελευταία χρόνια. Οι φετινές κάρτες, λοιπόν, έφτασαν στην Πτολεμαΐδα με άρωμα Κρήτης και συνοδεία μαντινάδας: «Ετούτα τα Χριστούγεννα όραμα το είδα, πως θα ενωθούν σε μια ευχή Κρήτη – Πτολεμαΐδα!». 

Ένας ακόμα φάκελος Αγάπης με ευχετήριες κάρτες και γιορτινές χαρούμενες ζωγραφιές παραδόθηκε από τους μαθητές του Σχολείου μας στους υπεύθυνους της «Ηλιαχτίδας», του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο. Οι κάρτες αυτές συνόδεψαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που δόθηκαν από την «Ηλιαχτίδα» στα παιδιά που, δυστυχώς, νοσηλεύονταν αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο με την ευχή για γρήγορη ανάρρωση και πλήρη ίαση!

Η διάθεση για κοινωνική προσφορά από τους μαθητές μας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το Παζάρι Αγάπης που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σχολείο την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας δημιούργησαν με ιδιαίτερο μεράκι πανέμορφες γιορτινές κατασκευές, οι οποίες αγοράστηκαν από μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Τα έσοδα διατέθηκαν με ομόφωνη απόφαση σε ένα συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης αυτής ανέλαβε η καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας κα Γιαλαμίδου Γεωργία.

Η χρονιά έκλεισε από τους μαθητές μας με το σχηματισμό ενός «ανθρώπινου» χριστουγεννιάτικου δένδρου στο προαύλιο του Σχολείου. Σύμφωνα με την υπέροχη ιδέα της καθηγήτριας Αισθητικής κας Σολυδάκη Ελένης, κάθε μαθητής/τρια αποτελεί ένα ξεχωριστό «στολίδι» για το Σχολείο και την Κοινωνία μας!

Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, τα δικά μας ξεχωριστά «στολίδια» έστειλαν στον ουρανό μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας με την ελπίδα το Νέο Έτος 2022 να φέρει σε όλο τον κόσμο Υγεία και Χαρά!

Η Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου 

Αθανασοπούλου Χαρά