in , ,

Μαύρα και άραχνα τα οικονομικά των Δήμων, νωρίς ακόμα για αλλαγές στα όρια των ΟΤΑ, audio

Ανοίγουν ασκοί του Αιόλου εάν θα ισχύσουν οι δηλώσεις διέρρευσαν από το Υπουργείο  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για «χωροταξική αποκλιμάκωση» του Καλλικράτη. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση αυτή για αλλαγή των ορίων σε Δήμους και στις κοινότητες που από την αρχή του Καλλικράτη δεν επιθυμούσαν σαν τοπικές κοινωνίες να  συνενωθούν. Αιρετοί ανά την χώρα διακρίνουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων εάν ανοίξει το θέμα της χωροταξίας ενώ και στην περιοχή την δική μας έχουμε ζήσει στο  παρελθόν εντάσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις κατά των συνενώσεων.

 

Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, η πρωτοβουλία για αλλαγές στον Καλλικράτη θα γίνει μετά από διεξοδικό διάλογο και θα έχει ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

 

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ρώτησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου πως ο ίδιος βλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Αντώνης  Ζερβός απάντησε «Σε όλα μας τα όργανα που το έχουμε συζητήσει έως τώρα το ενδεχόμενο αυτό, έχουμε συμφωνήσει ότι δεν μπορεί τώρα να ανοίξει η κουβέντα για το χωροταξικό στην μορφή που ενδεχόμενος κάποιοι θα ήθελαν, άλλωστε δεν είναι αυτή η προτεραιότητα ούτε η δική μας ούτε και της παρούσας κυβέρνησης  απ’ ότι μας έχουν διαβεβαιώσει. Έχουν σειρά άλλα νομοθετήματα που θα δώσουν άλλες δυνατότητες σε μια σειρά άλλων θεμάτων πριν φτάσουμε εκεί.

 

Αν και εφόσον  ανοιχτεί το θέμα σίγουρα δεν θα γίνει για όλους τους Δήμους αλλά για κάποιες περιπτώσεις που χρειάζεται με κριτήρια είτε πληθυσμιακά είτε γεωγραφικά, όπως μεγάλοι Δήμοι ή Δήμοι σε νησιά.  Σίγουρα όμως δεν θα πρέπει τώρα να μαα απασχολήσει από την στιγμή που άλλα θέματα έχουν προτεραιότητα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης .» είπε.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.

Για την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων στον δημοσιογράφο Θάνο Κορομπύλια και στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβό

 

ακούστε εδώ