in , , , , ,

Μήνυμα Ζερβού σε μαθητές

Δήλωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.
 
Εν όψει της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, απευθυνόμενος στους υποψηφίους σε δήλωση του σημειώνει:
«Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαίου 2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου θα βρεθούν μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους, αφού θα κληθούν σ΄ένα μικρό χρονικό διάστημα -μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης -να καθορίσουν εν πολλοίς την παραπέρα πορεία τους. Είναι γεγονός ότι ο δρόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι ο «μονόδρομος» της ζωής. Ωστόσο η κατάκτηση της γνώσης αποτελεί αναμφισβήτητα θεμελιώδες αξίωμα της κοινωνίας μας, που όλοι ισότιμα έχουν δικαίωμα σε αυτήν.
Εύχομαι από καρδιάς οι μαθητές να βρουν την δύναμη στηριζόμενοι από τους γονείς τους, προκειμένου να κάνουν μια σωστή και ολοκληρωμένη προσπάθεια, πετυχαίνοντας  την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην αντίθετη περίπτωση ν΄ αναζητήσουν πρόσθετες γνώσεις, κατάρτιση και εξιδείκευση που επίσης αποτελούν ένα ισχυρό «όπλο ζωής», για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα.
Επιπλέον εύχομαι στους γονείς υπομονή, ώστε να καταφέρουν να στηρίξουν ουσιαστικά τα παιδιά  τους και να αποδεχτούν με ηρεμία, το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτή την προσπάθεια.
Τέτοιου είδους αξιολογήσεις, ο άνθρωπος περνάει πολλές στη ζωή του, άρα θα πρέπει να το δούμε ώς μια πρώτη δοκιμασία, και όχι ως γεγονός που καθορίζει οριστικά και αμετάκλητα την παραπέρα πορεία μας.
Καλή επιτυχία!