in

Μαθητές στο γραφείο Ζερβού

Χαρούμενες φωνές γέμισε χθες το γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, με αφορμή την επίσκεψη των μαθητών της Β΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, που έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος “Μελέτη Περιβάλλοντος” του σχολείου.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια οι μικροί μαθητές ζήτησαν να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο για τον Δήμο, την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τις υπηρεσίες στελέχωσης του, καθώς και για τις δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού που μπορούν με την συνεργασία γονέων-δασκάλων- Δήμου ν΄αναπτύχθουν για τα παιδιά των σχολικών συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής.
Κατά την διάρκεια της διαλογικής συζήτησης, οι μικροί μαθητές έθεσαν ερωτήματα που τους απασχολούν, σχετικά με το σχολείο τους αλλά και με τον Δήμο γενικότερα και ενημερώθηκαν τόσο από τον δήμαρχο, όσο και από την αντιδήμαρχο κ. Δέσπω Καρνιαδάκη.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά των λιλιπούτειων μαθητών, αναφορικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής καθώς και οι επισημάνσεις τους για άλλα ενδιαφέροντα πεδία όπως το περιβάλλον, οι ανάγκες της πόλης σε έργα υποδομής, οι αρμοδιότητες ενός δημάρχου, ενώ δεν έλλειψαν και πιο προσωπικές ερωτήσεις εκ μέρους των παιδιών όπως το καθημερινό ωράριο εργασίας του Δημάρχου, εάν του αρέσει η δουλειά που κάνει κ.α
Ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, τους προέτρεψε να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και να προστατεύουν το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα τους προκειμένου να φωτογραφηθούν μαζί.
Τους μικρούς μαθητές συνόδεψαν οι υπεύθυνοι από το σχολείο δάσκαλοι Λουλακάκη Αθανασία και Γεωργιαννάκης Νίκος.