in

Οι γονείς επιμένουν για την παιδιατρική του ΓΝΑΝ

Παρά το γεγονός ότι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου  είναι κλειστή από την Κυριακή λόγω έλλειψης γιατρών καθώς δεν πρόλαβαν οι κρατικές υπηρεσίες να καλύψουν την κενή θέση ακόμα, οι γονείς δεν το βάζουν κάτω και δεν αφήνουν το θέμα να σβήσει.
 
Οι  χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες  της ολοκλήρωσης της μετάταξης του παιδιάτρου από την Ικαρία, στο Ηράκλειο όπου έχει ζητήσει να μετακινηθεί κάνουν την απόσπαση του στο ΓΝΑΝ όνειρο θερινής νυκτός ώστε αν μην είναι κλειστή η παιδιατρική του κεντρικού νοσοκομείου του νομού κλειστή τούτες τις μέρες.
 
Οι γονείς της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το θέμα να ξεχαστεί και έτσι μεταξύ άλλων κάνουν εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για την αδυναμία της επίλυσης του προβλήματος. Βέβαια οι ίδιοι δεν μένουν μόνο στο θέμα της καλής λειτουργίας της κλινικής και γενικότερα του νοσοκομείου της πόλης μόνο για την τρέχουσα χρονική περίοδο.
 
Ζητούν την μόνιμη επίλυση των  ελλείψεων σε γιατρούς και σε προσωπικό του ΓΝΑΝ ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του σαν κεντρικό νοσοκομείου του νομού. Τονίζουν δε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν οι υπηρεσίες ήθελαν πραγματικά θα είχαν βρει λύση πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ακόμα κάνουν γνωστό, και σύμφωνα με τις επόψεις που είχαν εκφραστεί στην γενική τους συνέλευση πριν από 10 περίπου μέρες, οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν από την στιγμή που αυτός ο πρώτος κύκλος των δράσεων τους δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς.
 
Οι γονείς διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα  ότι το νοσοκομείο αποδυναμώνεται και ότι όσο περνά από την δική τους μεριά θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το θέμα της ενίσχυσης του στην επικαιρότητα από την στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς αδυνατούν να βρουν άμεσα λύση.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ