in , ,

Κύριοι Δήμαρχοι, αφήστε τις ανακοινώσεις και πιάστε επιτέλους δουλειά.

…γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

Και από το πουθενά ξανά θέμα που ξυπνά τοπικιστικές αναφορές και διακρίσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών για ένα θέμα που είμαι σίγουρος ότι δεν ενδιαφέρει επί της ουσίας κανένα Λασιθιώτη ή κάτοικο της ανατολικής Κρήτης.

 

Λες και τα προβλήματα της ανάπτυξης ενός τόπου θα λυθούν εάν αυτός είναι πρωτεύουσα ενός νομού ή όχι.

 

Λες και η όποια πόλη έχει χαρακτηριστεί πρωτεύουσα σημαίνει ότι θα έχει όλες τις υπηρεσίες της στην εντέλεια με προσωπικό, με εξοπλισμό και με δεδομένα που θα την κάνουν διαφορετική από τις άλλες.

 

Δεν μας αφορά κύριοι ποια θα είναι η πρωτεύουσα του νομού, δεν μας νοιάζει αν στις παρελάσεις θα είναι υπουργοί ή πρωθυπουργοί μιας και η παραμονή τους μόνο για  λίγες ώρες δεν φτιάχνει ούτε δρόμους, ούτε λιμάνια, ούτε αεροδρόμια, ούτε καν νοσοκομεία ή σχολεία.

 

Επιτέλους αφήστε αυτό που χρόνια τώρα μας έχει γεμίσει πληγές, και μας έχει παγώσει σαν τόπο, να μείνει στην αφάνεια του. Σηκώστε τα μανίκια και πείστε μας ότι εργάζεστε για τον τόπο και τους ανθρώπους του, για τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

 

Επιτέλους εργαστείτε σε επίπεδο συλλογικό και όχι τοπικό. Επιτέλους κάντε πράξη τις συμφωνίες των κυριών που έχετε καταλήξει σε επαφές και συναντήσεις σας.

 

Επιτέλους δουλέψτε…

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ