in ,

Καλοί και κακοί επαγγελματίες όπως καλές και κακές δημοτικές αρχές.

Πολλά ήταν τα ζητήματα που έθιξε στην συνέλευση με τους επαγγελματίες του χώρου των καφέ και εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός και πολλές οι προτάσεις που έκαναν οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Για αλλαγή της νοοτροπίας μίλησαν και οι δύο πλευρές αν θέλουμε να δούμε ριζικά αποτελέσματα στην λειτουργία της πόλης τόσο σε ότι αφορά την κυκλοφόρα, τις καταλήψεις μέρους κοινόχρηστους και της καθαριότητας.  «

 

Δεν πρόκειται να σβηστεί καμία κλήση σε παράβαση που θα σημειωθεί στις βασικές κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, και σε αυτό είμαι κάθετος και απόλυτος» είπε ο κ. Ζερβός. Οι επαγγελματίες ζήτησαν θέσεις πάρκινκ και πρότειναν το παρκάρισμα στην μαρίνα να γίνεται ανάλογα με τον χρόνο που το κάθε όχημα θέλει να παρκάρει και όχι 3 ευρώ σε όλους για όση ώρα και αν το θέλουν. Η πόλη όταν δημιουργήθηκε σαν κυκλοφοριακό μέτρο είχε τους 4 ανθρώπους ανα 1,5 αυτοκίνητο και πλέον έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο ο ένας άνθρωπος να έχει 3 αυτοκίνητα και όλοι μαζί δεν χωράμε στην πόλη και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

 

Ο κ Ζερβός ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στο πρόην ξενοδοχείο ΜΑΓΔΑ να μεταφερθούν στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ στην περιοχή του δρόμου προς την Ελούντα και αυτό θα σημάνει άμεσα την απομάκρυνση από το πάρκο του ελαιώνα πάρα πολλών αυτοκινήτων τόσο των υπαλλήλων και οχημάτων του Δήμου από την μεριά . «Νομίζω ότι η προσπάθεια με τον ΟΤΕ θα έχει καλή κατάληξη και έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε δίνοντας ουσιαστική ανάσα στους χώρους παρκαρίσματος.

 

Όμως αυτό δεν φτάνει αν δεν αλλάξουμε όλοι μας συνήθειες. Εν είναι δυνατόν να παρκάρει φορτηγό ανεφοδιασμού πάνω στην γέφυρα, σημείο βιτρίνα της πόλης και κανείς να μην ενημερώνει τις αρχές να τον απομακρύνουν. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα ότι ώρα θέλουμε και όπου να ναι.» είπε και πρόσθεσε ότι θα γίνουν μονοδρομήσεις, θα μπουν σαμαράκια και θα γίνουν ρυθμίσεις που σε μερικούς δεν θα αρέσουν αλλά επιβάλλεται να γίνουν.

 

Οι επαγγελματίες  ζήτησαν   να μην επαναληφτούν λάθη από την δημοτική αρχή που είχαν γίνει στο παρελθόν όταν δεν γίνονταν καμία προσπάθεια για να έχει η πόλη μια αναγνωρισιμότητα  και είχε αφεθεί στο έλεος του χρόνου και των διαφόρων τουριστικών συμφερόντων.

 

Πρότειναν ακόμα και την εκμετάλλευση του χώρου στο πάρκο της κυκλοφοριακής αγωγής με τον Δήμαρχο να τους απαντά ότι το πάρκο αυτό θα λειτουργήσει για τον σκοπό που είχε κατασκευαστεί. «Τα μικρά αυτοκίνητα είναι για επισκευή και σύντομα το πάρκο θα αποκτήσει τον ρόλο του.» είπε σχετικά.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ