in , ,

"Όποιος θέλει Μπορεί…αρκεί να Τολμήσει!"

Έτσι συμβουλεύει τους νέους η Αντιδήμαρχος Αφροδίτη Βαρκαράκη

  • Αφροδίτη! Έτσι είσαι για τον περισσότερο κόσμο: η Αφροδίτη και όχι η κα Βαρκαράκη ή η κα Αντιδήμαρχος. Σε θεωρούν δικό τους άνθρωπο. Τι λες για αυτό;

Άννα και εγώ πολλές φορές εισπράττω την αγάπη του κόσμου. Πίστεψε με αυτό δεν έχει γίνει κάνοντας κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι θέμα   χαρακτήρος. Από μικρή ήμουν πολύ κοινωνική. Έκανα φίλους εύκολα στο σχολείο και τους διατηρώ ακόμα και τώρα. Μου αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους.

  • Είσαι Αντιδήμαρχος, εργάζεσαι και στο γραφείο σου συγχρόνως. Είσαι σύζυγος και μητέρα. Πιστεύεις ότι ο ρόλος της γυναίκας σήμερα έχει αλλάξει; Ή πιστεύεις ότι η γυναίκα πάντα ήταν μια ιδιαίτερη οντότητα λόγω της φύσης της και απλά έμενε στην αφάνεια ;

 Πιστεύω ότι ο ρόλος της γυναίκας πάντα ήταν ο ίδιος. Πάντα ήταν σύζυγος, μητέρα, και πάντα εργαζόταν. Θυμάμαι τη γιαγιά μου που δούλευε στα χωράφια, αλλά ήταν καλή σύζυγος, και καλή μητέρα. Απλά με την πάροδο του χρόνου η γυναίκα άρχισε να μορφώνεται περισσότερο, να συμμετέχει σε περισσότερα επαγγέλματα και σε άλλους κοινωνικούς τομείς. Και έτσι να έχει περισσότερη προβολή.

  • Είσαι παντρεμένη με τον Μανόλη Βαρκαράκη. Είστε και οι δύο δυνατές προσωπικότητες κι όμως συνεχίζετε να είστε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Ποιο είναι το μυστικό;

 Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και θέλει διαρκή προσπάθεια. Προσπάθεια και από τους δύο. Στη σχέση είναι σημαντικό να υπάρχουν συναισθήματα που όμως απλόχερα να μοιράζονται. Αγάπη, κατανόηση, σεβασμός.

  • Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Προχθές είδα ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια απέναντι από κάποιο σούπερ μάρκετ. Εσύ έχεις δει τέτοιες περιπτώσεις;

 Έζησα στο εξωτερικό και έβλεπα άστεγους να ψάχνουν τα σκουπίδια. Στην Ελλάδα δεν το είχα δει, παρόλο που υπήρχαν κοινωνικές διαφορές. Τώρα όμως αρχίζουν να φαίνονται αυτά τα φαινόμενα και στη χώρα μας. Στο μικρό τόπο που ζούμε δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πάρα πολύ την οικονομική κρίση. Στην Αθήνα όμως υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε. Εγώ είμαι αισιόδοξο άτομο και πιστεύω ότι από όλη αυτή τη κατάσταση θα βγει κάτι καλό. Θα πω για την Κρήτη μας που είναι ένας ευλογημένος τόπος και που βλέπω ανθρώπους να γυρίζουν πίσω, να ασχολούνται με τη γη και τα προϊόντα της. Να αφήνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επιστρέφουν στα χωριά και να φτιάχνουν μικρές δικές τους επιχειρήσεις. Η κρίση και η δυσκολία της εποχής θα μας ανοίξουν περισσότερο τα μάτια. Είναι καιρός πια να τελειώσει η νοοτροπία του Έλληνα ότι επαγγελματικά υπάρχει μόνο το Δημόσιο! Όποιος θέλει μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα αρκεί να τολμήσει! Αυτό λείπει από τον Έλληνα και κυρίως από τους νέους: η τόλμη!

  • Είσαι Αντιδήμαρχος στον τομέα των Τεχνικών Έργων. Αρχίζει μια νέα Τουριστική περίοδο είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας;

 Εμείς συνεργαζόμαστε με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του επισκέπτη αλλά και των συμπολιτών μας. Υλοποιούνται πολλά έργα, μερικά ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τα οποία συνεχίζονται και άλλα σχεδιάζονται. Πάντα όμως με κριτήριο την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Γίνονται πολλές αναπλάσεις στα χωριά , που θα προσελκύσουν νέους ανθρώπους να επενδύσουν εκεί, μιας και η απόσταση από την πόλη μας είναι πολύ μικρή. Όσο για το τουριστικό κομμάτι έχει αρχίσει ο σχεδιασμός μιας νέας ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου που θα προβάλλονται όλες οι τοπικές επιχειρήσεις του. Προσπαθούμε επίσης να αυξήσουμε τους πολιτικούς γάμους που γίνονται στη πόλη μας , σαν ένα επιπλέον έσοδο αλλά και για διαφήμιση του τόπου μας και προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

  • Πιστεύεις ότι στην πόλη μας υπάρχουν αρκετοί χώροι για παιδιά; Παιδικές χαρές, πάρκα;

 Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια παραθαλάσσια πόλη και το φυσικό της τοπίο είναι συγκεκριμένο. Μπορεί να μην έχει μέσα στην πόλη πάρκα και πολλές παιδικές χαρές, όμως έχει μικρές παραλίες, ελαιώνες, παλιούς νερόμυλους στα χωριά, έχει όμορφα ξωκλήσια, το όμορφο δάσος του Κρούστα που σε μισή ώρα βρίσκεσαι εκεί και απολαμβάνεις τους θορύβους και τις μυρωδιές του. Αρκεί εμείς οι γονείς να αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά μας. Επίσης τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλά πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο μας που μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν.

  • Αφροδίτη πριν μερικά χρόνια η κόρη μου πήγαινε στο πρώτο Γυμνάσιο και ενώ είναι ένα πανέμορφο κλασικό κτίριο, εκείνη την εποχή τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στο πάνω όροφο ήταν σε άθλια κατάσταση. Είναι ακόμα έτσι; Και τι γίνεται και με τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια;

 Άννα προσπαθούμε με τον Αντιδήμαρχο Κωστή Κοκκίνη να βάλουμε σε προτεραιότητες τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων που πραγματικά είναι πολλές. Η κακοκαιρία που βιώσαμε τον φετινό χειμώνα έφερε στο φως ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα σχολεία: την έλλειψη υγρομόνωσης. Ήδη έχουν καταγραφεί τα προβλήματα , έχουμε ξεκινήσει τη μελέτη και τις επεμβάσεις.

  • Η πόλης μας είναι φιλική σε ανθρώπους με ιδιαιτερότητες;

 Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Μεραμβέλλου κ. Μαυροφόρο, έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν και ξεκινάμε σιγά σιγά να διορθώνουμε. Όμως το πρόβλημα το δημιουργούμε εμείς οι άνθρωποι! Δεν έχουμε την παιδεία σαν λαός για το ποια θα είναι η συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους με αναπηρία. Ενώ υπάρχουν ράμπες στα πεζοδρόμια εμείς παρκάρουμε πάνω σε αυτές! Ο Δήμος έχει καθορίσει θέσεις παρκινγκ σε όλη τη πόλη και εμείς τις καταργούμε!

  • Αφροδίτη γνωρίζεις αν υπάρχουν μεγάλοι επενδυτές που να θέλουν να επενδύσουν στο Νομό μας;

 Για να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής να επενδύσει πρέπει να προσελκύετε και από θέματα φορολογικά. Όταν δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα, αυτό αποτρέπει τους μεγάλους επενδυτές όχι μόνο στο Νομό μας αλλά γενικά στη χώρα μας. Οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία, οι αναδρομικές αλλαγές στους νόμους, οι ασαφείς, αντιφατικές ή ελλιπείς οδηγίες των φορολογικών αρχών, το ασαφές ή αδύναμο ρυθμιστικό σύστημα είναι τα αγκάθια μας!

  • Κάποια στιγμή μου είπες: Αυτός ο τόπος είναι μαγικός.

 Αγαπώ πολύ αυτόν το τόπο! Έχει μια ιδιαίτερη μαγεία! Πολλές φορές ξεναγώ επισκέπτες και κατηφορίζοντας από τα Λενικά στην Ελούντα βλέπεις την ομορφιά του τοπίου και μαγεύεσαι! Το ίδιο συμβαίνει και με τα χωριά, τα μοναστήρια και φυσικά με τους αυθεντικούς και φιλόξενους Μεραμπελιώτες!

Σ΄ευχαριστώ πολύ Αφροδίτη και εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σου. Νομίζω με αυτές τις δύσκολες συνθήκες τη χρειάζεσαι…αλλά όπως λες και εσύ: θέλει Τόλμη!