in , , ,

Η Gerontis Fighters μοναδικό σωματείο από την Κρήτη στο πανελλήνιο του kick boxing 2015

 
Η Gerontis Fighters συνεπής σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, συμμετείχε και φέτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing 2015, το οποίο διεξήχθει 6-8 Νοεμβρίου στο κλειστό στάδιο Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια περιλαμβάνοντας όλα τα αναγνωρισμένα αγωνιστικά στυλ και όλες τις ηλικιακές κατηγορίες έως 18 χρονών, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing, εκπροσωπόντας για άλλη μία φορά επάξια τον τόπο μας, αφού ήταν ο μόνος Σύλλογος από όλη την Κρήτη που πήρε μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα..  Το πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing είναι μία από τις πλέον υψηλού επιπέδου διοργανώσεις πανελλαδικά με την συμμετοχή 1284 αθλητών και 223 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα .  To συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι το μόνο αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και το μόνο μοριοδοτούμενο για το άθλημα του kick boxing, για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Οι πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία θα αποκτήσουν το δικαίωμα να στελεχώσουν την εθνική ομάδα και να συμμετάσχουν στα Πανευρωπαικά και Παγκόσμια πρωταθλήματα της μοναδικής αναγνωρισμένης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO.
Με 9 αθλητές και 2 διαιτητές, οι Gerontis Fighters κατάφεραν να προσκομίσουν συνολικά 16 μετάλλια, 5 χρυσά, 4 αργυρά και 7 χάλκινα στα  αγωνίσματα (point fighting, light contact, kick light, σκοινιά k-1).  Oι περισσότεροι αθλητές μας που αγωνίστηκαν κατάφεραν να κατακτήσουν και επίσημα τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος για το 2015. Από τους 9 αθλητές του Gerontis team, και οι 9 στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος σε μία και περισσότερες κατηγορίες.
16 11 15 gerontis
Αναλυτικότερα:
ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ένας από τους καλύτερους αθλητές του Gerontis Fighters για άλλη μία χρονιά αναδεικνύεται ο καλύτερος αθλητής στην κατηγορία -57 παίδων, περνώντας όλους τους αγώνες με μεγάλη διαφορά και νικώντας στο kick light με 17 πόντους διαφορά και στο light contact με 12 πόντους διαφορά ξεσηκώνοντας όλα τα πλήθη για την άψογη παρουσία του, κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια  Επίσης 3η θέση στο point fighting στην κατηγορία -57 παίδων.  Να σημειωθεί βέβαια ότι και πέρυσι στο hellas open πανελλήνιο πρωτάθλημα, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing , στέφθηκε ο καλύτερος αθλητής σε όλες τις κατηγορίες στα -52 κιλά παίδων αφού κατέκτησε 3 χρυσά.
ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, περνώντας πολλούς αγώνες κατάφερε να πάρει 1η θέση στο Light contact και 2η θέση στο kick light χάνοντας με μικρή διαφορά στην κατηγορία -74 εφήβων.
ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ έδωσε μία πολύ καλή παρουσία κατακτώντας την 1η θέση στο kick light στην κατηγορία -69 εφήβων
ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ έκανε μία άψογη παρουσία, όμως ένας μικρός τραυματισμός στο γόνατο δεν τον άφησε να προχωρήσει στα ημιτελικά και έτσι πήρε 3η θέση στο kick light στην κατηγορία -63 παίδων.  Εξάλλου ο Αντρέας είναι εξιδικευμένος αθλητής περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι έχοντας μία δεύτερη θέση στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα.
Ο νεαρός αθλητής μας και πρωτοεμφανιζόμενος στα τατάμι του kick boxing ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, παρά τον ελάχιστο χρόνο προπόνησης, μόνο 6 μήνες έκανε την έκπληξη κάνοντας μία πολύ καλή παρουσία καταφέρνωντας να πάρει 3η θέση.
 
ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ κατέκτησε 3η θέση στο light contact, 3η θέση στο kick light και 3η θέση στο point fighting στην κατηγορία -55 νεανίδων.
ΜΕΛΕΣΣΑΝΑΚΗ ΛΥΔΙΑ κατέκτησε την 3η θέση στο light contact στην κατηγορία -69 νεανίδων.
Την έκλπηξη έκαναν οι μικροί μας αθλητές ΚΑΤΣΑΜΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ κατακτώντας 2η θέση στο kick light και δεύτερη θέση στο light contact και ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΝΑ 2η θέση στο kick light και 1η θέση στο light contact οι οποίοι μόλις στην ηλικία των 10 χρονών έδωσαν μία άψογη παρουσία.
Να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά που πήραν 1η θέση, ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, διεκδικούν τα ανάλογα μόρια για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως προβλέπει ο Ν. 2725/99.  Όλα αυτά τα παιδιά μπαίνουν εθνική ομάδα και παίζουν με τα ελληνικά χρώματα στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα της WAKO (Παγκόσμια Ομοσπονδία kick boxing), που θα γίνει τον Φεβρουάριο.
Η διοργάνωση ήταν άψογη, η διαιτησία τέλεια, το επίπεδο όλων των αθλητών πολύ ανεβασμένο και καθημερινά στους κόπλους της Ομοσπονδίας του kick boxing έρχονται όλο και περισσότεροι δασκάλοι αναγνωρισμένοι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με σκοπό να παρέχουν μόρια και υποστήριξη στους μαθητές τους και στους αθλητές τους.
Την αποστολή συνόδευσαν οι παρακάτω: ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΜΑΚΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑ, ΠΕΤΚΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και σαν διαιτητές  ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ.  Καλέστηκαν επίσημα από το site του Συλλόγου ο κύριος ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ και ο ΠΥΝΗΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι διαιτητές πλέον από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing, όμως δεν κατάφεραν να παρευρεθούν σε αυτούς τους αγώνες λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.
Ο προπονητής του Συλλόγου, Γεροντής Ιωάννης δήλωσε:” Αισθάνομαι φανερά ικανοποιημένος από την αξιόλογη απόδοση των αθλητών μας, χαίρομαι που τα παιδιά μας έχουν υπομονή, επιμονή διάρκεια και το βασικότερο ταπεινώτητα κι αυτό αποδίδει καρπούς και φαίνεται και από αυτό το Πανελλήνιο που παρότι ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά μεγάλος και παρότι υπήρξαν αθλητές και αντίπαλοι από Zambidis club, Michalakopoulos club, Memmos club, και πολλών άλλων φημισμένων δασκάλων Πανελλήνιας και Πανευρωπαικής εμβέλειας, οι αθλητές μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και μας τίμησαν με το αποτέλεσμα.  Είναι τιμή μας και χαρά μας να έχουμε τέτοιους αθλητές, σαν προπονητής, σαν Σύλλογος, ο δήμος μας αλλά και η Κρήτη μας.
 
 
 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.