in , , , ,

Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλη από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη, fotos

Το παρόν έδωσε και η κοινωνία του Αγίου Νικολάου σε αυτή την εκδήλωση που ένωσε όλη την Κρήτη.
Στον χαιρετισμό του ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ξένος που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης για τον Αγιο Νικόλαο είπε στον χαρετισμό του. “Καλησπερίζοντας σας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και συγχαρώ για τη παρουσία και τη συμμετοχή σας στη σημερινή εκδήλωση, που γίνεται καταρχήν με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ένωση της ΚΡΗΤΗΣ με την ΕΛΛΑΔΑ και σκοπό έχει να στείλει το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι εδώ, η ΚΡΗΤΗ είναι εδώ και ο Ελληνικός λαός αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για μια πατρίδα ενωμένη, χωρίς φτώχια και ανεργία, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στις ελεύθερες ιδέες και δημιουργικές δυνάμεις, όλοι εμείς οι Έλληνες ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!”

Κρητηκόπουλα

Επίσης σκοπός της είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι η Πατρίδα του Φωτός, της Ανθρωπιάς, της Φιλοξενίας του πολιτισμού αλλά και να αποδείξουμε πως η ΚΡΗΤΗ, το νησί των μύθων, των θρύλων και των παραδόσεων ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ του μεγάλου Κρητικού στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη: «φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις» , καθώς και το όραμα του μεγάλου πολιτικού και Εθνάρχη ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ την ενωμένη με την Ελλάδα Κρήτη μας!
Μουσικοί
Μικροί μεγάλοι
Παραδοσιακές στολές

Τέλος η φετινή εκδήλωση θα πρέπει να αποτελέσει και φόρο τιμής στη μνήμη του εμπνευστή της ιδέας της συγκεκριμένης διοργάνωσης με την ονομασία «Η Κρήτη χορεύει από μια μπάντα ίσαμε την άλλη», του Σπύρου του Πρεβεζάνου, ο οποίος τέτοιες μέρες πέρσι μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή. Ο άνθρωπος αυτός είχε την ιδέα να παρακινήσει όλους τους κατοίκους του Νησιού και ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν ή βρίσκονται την συγκεκριμένη ημέρα στη Βόρεια πλευρά του να χορέψουν ταυτόχρονα δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ενώσει την μια άκρη του νησιού με την άλλη και θα είναι ορατή από το διάστημα και έτσι να γραφτεί το γεγονός στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ και να γίνει Παγκοσμίως γνωστό !!!
Ολοι μαζί
αλυσιδα
στο σωστό βήμα

Με τη βοήθεια όλης της Κρήτης τα κατάφερε, τα καταφέραμε! Την σκέψη του και την ιδέα ακολούθησαν και άλλα μέρη της Ελλάδας όπως η Ρόδος και ο Βόλος όπως και σε άλλες περιοχές . Η απουσία
του, το γεγονός του θανάτου του ακύρωσε την περσινή εκδήλωση και τώρα χάρη στους βοηθούς και ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν την ιδέα του συνεχίζεται και θα προσπαθήσουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον!!! Από ΕΜΑΣ – ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ! ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ!!!  
ωραια χορεύεις μπαμπά
ετοιμοι για τον μεγαλο χορό