in , , ,

Η Τροχαία στο ΚΔΑΠ.

Με περίσσια υπομονή και χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε καν την επαγγελματική του σφυρίχτρα ο διοικητής της τροχαίας Αγίου Νικολάου Μανόλης Φιακουσάκης επισκέφτηκε τους μαθητές του ΚΔΑΠ Αγίου Νικολάου χθες για αν τους μιλήσει για το επάγγελμα του τροχονόμου και για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη όταν οι δάσκαλοι τους είχαν πει στο μάθημα χθες να πήγαιναν με τα ποδήλατα τους ώστε να τους δείξει ένας επαγγελματίας της οδικής τάξης πως πρέπει να συμπεριφέρονται στον δρόμο.

Η συζήτηση για θέματα οδικής συμπεριφοράς ξεκίνησε από την αίθουσα όπου όλα τα παιδιά παρακολούθησαν συμμετέχοντας παράλληλα μια παρουσίαση για τα βασικά σήματα του ΚΟΚ και τον τρόπο που περπατάν οι πεζοί σε πόλη και εκτός πόλης.

«Εμείς οι αστυνομικοί της τροχαίας αυτό που επιδιώκουμε και θέλουμε είναι οι πολίτες να φροντίζουν για την ασφάλεια τους και όλο αυτό ξεκινά από την γνώση που πρέπει να έχουν. Προσφέροντας στα μικρά παιδιά τους βασικούς κανόνες της οδηγικής συμπεριφοράς με τρόπο που τους κερδίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον τότε μόνο κέρδος μπορείς να έχεις για τους αυριανούς οδηγούς.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Φιακουσάκης. Οι μαθητές ρώτησαν πολλά τον διοικητή της τροχαίας της πόλης ο οποίος του τόνισε πολλές φορές ότι θα πρέπει να κινούνται με προσοχή μέσα στην πόλη και να μην παίζουν δίπλα σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, να κάθονται στο αυτοκίνητο πάντα με την ζώνη και όταν ανεβαίνουν στις μηχανές των γονιών τους να φορούν πάντα το κράνος τους. Τους ζήτησε ακόμα να μην φοβούνται τους τροχονόμους με την στολή και να τους ρωτάνε πάντα ότι θέλουν ενώ να υπακούν στις προτροπές τους πάντα.

Αμέσως μετά όλα τα τμήματα έκαναν πράξη όλα όσα έμαθαν λίγο πριν στο μικρό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που έχει το 3ο Δημοτικό σχολείο όπου στεγάζεται και το ΚΔΑΠ. Εκεί οι μαθητές είδαν τα σήματα από κοντά και έμαθαν πως πρέπει να κυκλοφορούν με ασφάλεια μέσα στην πόλη, πάντα με τις οδηγίες που τους έδινε και τις απορίες που τους έλυνε ο επισκέπτης τους και με την φροντίδα και την επίβλεψη των δασκάλων τους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ