in , ,

Η κουτσή Μαρία μιλάει για τις εκλογές στον Αγιο Νικόλαο

Η χώρα μιλάει γι αυτήν, οι πάντες την προσέχουν, είναι υποψήφια και μάλιστα με όλους, στις περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρου σ’ άκρη, στους Δήμους και σε κάθε Τοπική Κοινότητα, έτοιμη να κατέβει και στις Ευρωεκλογές και σίγουρα σε λίγο και στις εθνικές, να μπεί και στην βουλή αν δεν είναι ήδη.

Τη συναντήσαμε και κάναμε μια κουβέντα μαζί της σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της στο Δήμο Αγίου Νικολάου.
 
Ερ. – Πώς καταφέρνεις να είσαι υποψήφια ανάρπαστη να βρίσκεσαι παντού και δίπλα σε όλους;
Απ. –  Είμαι σε όλους γνώριμη, πασίγνωστη να πω σεμνά, τρέχουν ξωπίσω μου κάθε συνδυασμού οι αρχηγοί, με θέλουν και ας “χωλαίνω”. Ναι, έχω όνομα βαρύ που όλους τους εμπνέει, είμαι της διπλανής πόρτας μα και του σαλονιού, της γειτονιάς και του σπιτιού, εργαζόμενη ή κι άνεργη, στο δρόμο ή στο γραφείο, η σύζυγος και μητέρα, η αδελφή, η θεία ακόμα και η γιαγιά
Είμαι η “Μαρία η Κουτσή”,  ή όπως βολεύει πολλούς να με λένε η κουτσή Μαρία και έχω όνομα βαρύ που όλους τους εμπνέει ενώ συχνά μου κλέβουν το όνομα και το δίνουν και σε άλλους. Άστους, εγώ ξέρω ότι θα τα καταφέρω, θα θριαμβεύσω, τα σόγια και οι φίλοι να ναι καλά.
Είμαι έτσι όπως με θέλουν και με φαντάζονται οι πάντες και δεν θα χαλάω σε κανέναν χατίρι, μέχρι να πάρω τα πάνω μου και να τους ανεξαρτητοποιηθώ στο τέλος που θα έχω επιτέλους μάθει να διαφωνώ.
Τώρα ανταποκρίνομαι σε κάθε κάλεσμα να μπω σε ψηφοδέλτιο, είναι η ευκαιρία μου τώρα να βρεθώ σε θέση ευθύνης.
Και όσο για τα προσόντα μου, τι ; είναι καλύτεροι οι άλλοι;
 
Ερ. – Γιατί σπάνια λες όχι σε κάποιον; Πως μπορείς να είσαι σε όλους μέσα;
Απ – Αφού όλοι μας κυνηγούν εμάς, σπάνια ψάχνουν κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό ή κάτι εξειδικευμένο, οπότε τους ταιριάζω, για το όνομα ή για το σόι. Και τα δύο φέρνουνε αποτέλεσμα που θα καταμετρηθεί στην κάλπη. Όσο για τις ιδέες; Φτάνουν εκείνες του ηγέτη, εγώ εκπαιδεύομαι αρχικά στα λόγια τα καλά, “ευχαριστώ τον αρχηγό για την τιμή που μου έκανε, τα πιστεύω του με εκφράζουν και με οδηγούν”.
 
Δεν είπα όχι στον Αντώνη Ζερβό γιατί όπως και να το κάνεις είναι ήδη Δήμαρχος, έχει το μηχανισμό του έτοιμο που λειτουργεί, δεν θα χάσει χρόνο μέχρι να σταθεί στα πόδια του ενώ από ότι λένε έχει και χρήματα στην άκρη.
 
Δεν είπα όχι στο Νίκο Κοκκίνη γιατί έχει άλλον αέρα, πετυχημένος λένε στην καλή διοίκηση και στις συνεργασίες, διαθέτει και τις γνωριμίες του εντός κι εκτός και ξέρει από πολιτική, σαν παλιά καραβάνα,, είναι μια πρόταση που δεν την αγνοείς.
 
Δεν είπα όχι στο Γιάννη Ανδριώτη γιατί είναι ο τρίτος πόλος που θα κάνει την διαφορά, είναι σαν δικός σου άνθρωπος που τον συναντάς στον δρόμο και σ’ ακουμπά στον ώμο ρωτώντας σε τι έχεις. Είναι ο απλός, ο λαϊκός, που βλέπει ίσως όσα οι άλλοι ξεχνούν πια να κοιτάξουν, άσε που είναι και γιατρός και όπως και να το κάνεις, θα είναι πάντα χρήσιμος.
 
Δεν είπα όχι στο Γιώργο το Φιλιππάκη γιατί είναι νέος και με στυλ, είναι αυτός που ακολουθεί πιστά όσα οι προηγούμενοί του έχουν δώσει στον αγώνα, από δεκαετίες τώρα. Αν και ξέρει πως θα δυσκολευτεί περισσότερο από τους άλλους να κερδίσει, πιστεύει και αγωνίζεται λες και θα βγει δήμαρχος. Και πιστεύει πως για να αλλάξει κάτι στον Αγιο Νικόλαο, πρέπει αυτό το ίδιο να αλλάξει πρώτα στη χώρα ολόκληρη.
 
Θ.Κ Σε ευχαριστούμε κουτσή Μαρία, μας κατατόπισες καλά για τη λογική σου και τις φιλοδοξίες σου, αν και κάτι απορίες μας έμειναν για τα προσόντα σου για τα οποία ίσως συζητήσουμε ξανά στο μέλλον.
 
Κ.Μ Εγώ σας ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας απογοητεύσω την επομένη των εκλογών.
 
 
ΥΓ  1 Προηγήθηκε μια φανταστική συνέντευξη με ένα φανταστικό πρόσωπο με πολλές δόσεις όμως αληθοφάνειας
 
ΥΓ 2 Το κείμενό μας χρησιμοποιεί τη διαδεδομένη λαϊκή έκφραση “και η κουτσή Μαρία”, για να δείξει το πλήθος υποψηφίων που θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία χωρίς να θέλει να μειώσει ή να προσβάλει κανένα.  Επουδενί δεν θελήσαμε με την έκφραση αυτή να ειρωνευτούμε όποιον που από ασθένεια ή ατύχημα, μόνιμα ή προσωρινά, υποφέρει από έλλειψη κινητικότητας.
 
Ας ελπίσουμε πάντως ότι όσοι εκλεγούν θα διαθέτουν τη γνώση, την ευστροφία αλλά και την ανθρωπιά και την ψυχική ηρεμία για να ανταπεξέλθουν στις ψηλές απαιτήσεις γι ανάληψη πρωτοβουλιών και λήψη αποφάσεων για τον τόπο μας, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.
 
Θάνος Κορομπύλιας.