in , , , ,

Η ιστορία του νομού σελίδα σελίδα….

Η Εταιρεία Γραμμάτων κ’ Τεχνών Ανατολικής Κρήτης παρουσίασε το βιβλίο της το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Κινηματοθέατρου ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο με τίτλο «Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ».

24-10-16-xatzid

Η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη και ενδιαφέρον, αυτό φάνηκε και από την απόλυτη προσοχή του λιγοστού κοινού που την παρακολούθησε Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Νίκος Πετράκης Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων περιοχής Σητείας, η κ. Γεωργία Μετινίδου –Μαρκοπούλου Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων περιοχής Σητείας και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων κ. Γεώργιος Χατζηδάκης ο οποίος εκτός του χαιρετισμό αναφέρθηκε για την ιστορία του βιβλίου και το σκοπό του.

24-10-16-xatzid-2

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Πελαγία Πετράκη,ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η Αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον κ. Κωνσταντίνο Μαστρογιαννάκη Καθηγητή-Φιλόλογο.

Ήταν αρκετά αναλυτική και προκάλεσε συγκίνηση καθώς έγινε ξετύλιγμα της Ιστορίας του Νομού Λασιθίου ,όπως η Λογοτεχνία κατά την Βενετοκρατία, Βυζαντινή Τέχνη στο Λασίθι, ο Νομός Λασιθίου στην Νεότερη Ιστορία, η Παραδοσιακή μουσική του Ν. Λασιθίου κ.α.

24-10-16-xatzid-1

Είναι τόσο πλούσια η θεματολογία του και το Φωτογραφικό υλικό που όπως είπε ο κ. Μαστρογιαννάκης  το βιβλίο πρέπει να βρίσκετε σε όλα τα σπίτια καθώς είναι αποτέλεσμα μια καλής και συλλογικής δουλειάς. Μάλιστα η κ.Δέσπω Καρνιαδάκη εκ μέρους του Δήμου τόνισε ότι θέλημα όλων να κοσμεί την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

                                                          ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ