in , , , , ,

Διατροφή από την μαμά στο μωρό, στο παιδί σε ολόκληρη την οικογένεια

Το πρωί της Κυριακής 23 Οκτ. στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Αγιο Νικόλαο έγινε η ημερίδα διατροφής της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας(ΕΔΔΕ) του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης.

Ήταν χωρισμένη σε πρωινή συνεδρία από τις 10:00 έως 13:00 και σε απογευματινή συνεδρία μέχρι τις 17:00.

23-10-16-1-diait

Το πρόγραμμα των συνεδριών ήταν αρκετά ενδιαφέρον και πλούσιο σε επιστημονικές ενημερώσεις και παρουσιάσεις, αποτελούμενο από Μαία,  Γιατρούς Μαιευτήρες-Γυναικολόγους του Γ.Ν.Αγίου Νικολάου, Διαβητολόγο του ΠΑΓΝΗ, Ψυχολόγο από το Κ.Ψ.Υ.Αγίου Νικολάου, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Παιδιάτρους και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής σχετικά με την γυμναστική πρίν και μετά τον τοκετό.

23-10-16-diait

Αφορούσαν την διατροφή της μητέρας στην εγκυμοσύνη,την διατροφή της μητέρας στον θηλασμό,την διατροφή μετά τον αποθηλασμό,μητρικός θηλασμός-αντιμετώπιση προβλημάτων και την σημασία του μητρικού θηλασμού.

Σε κάθε ολοκλήρωση των ενημερώσεων οι διοργανωτές έδιναν τον λόγο στους παρευρισκομένους να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους.

23-10-16-diait-3

Καθ’ όλη την διάρκεια γινόταν διαλείμματα με μπουφέ από τοπικές επιχειρήσεις και ασκήσεις για εγκύους από τοπική Σχολή Χορού.

23-10-16-diait-2

Ο χώρος ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος από τους υποστηρικτές της ημερίδας που ενημέρωναν με σχετικά φυλλάδια και απασχολούσαν τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια που αφορούσαν την διατροφή.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ