in , ,

Η διαρκής αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη

<<  Η διαρκής αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη >>
 
…γράφει η Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη
 
 
Όλα έγιναν ξαφνικά, σαν ένα όνειρο. Εκεί που παρακολουθούσαμε τα γεγονότα σε μια μακρινή χώρα, αρχίσαμε και εμείς να τα ζούμε από κοντά.
Αγχωμένοι και στενοχωρημένοι με όλα τα αναπάντεχα που συμβαίνουν γύρω μας οφείλουμε  να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην όλη κατάσταση. Όχι πανικός! Ήρθε και θα μείνει. Αναφέρομαι στον ιό που ταλαιπωρεί όχι μόνο εμάς τους Έλληνες αλλά και όλο τον πλανήτη.
Μπήκε στην ζωή μας αναπάντεχα και άλλαξε τις συνήθειες μας. Κλειστήκαμε σε τέσσερεις τοίχους και η μοναδική μας έξοδος θα πρέπει να είναι το μπαλκόνι μας.
Ας μείνουμε ήρεμοι. Μόνο με ήρεμο μυαλό θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Με υπομονή και με την σκέψη ότι σαν εμάς είναι εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι.
Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας. Στη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Να πούμε : << ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ >>. Βέβαια κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να εξηγεί και να μεταφράζει ότι συμβαίνει γύρω του. Όλοι όμως κρύβουμε, άλλοτε μια βουβή και άλλοτε μια θορυβώδη δύναμη.<<ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ! >>.
Να θυμάστε πάντα πως τα περισσότερα προβλήματα είναι προσωρινά και πως με θετική σκέψη μπορούν όλα να διορθωθούν. Ακόμα και αν δεν το πιστεύετε, εσείς είστε αυτοί που θα καθορίσετε τις εξελίξεις. Εσείς με τη συμπεριφορά σας και τη διάθεσή σας θα καθορίσετε το μέλλον μετά από μια δύσκολη κατάσταση. Αντί να αισθάνεστε ανίσχυροι και απελπισμένοι, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε ώστε να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση.
Τώρα μπορείτε να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας. Κάνετε πράγματα στο σπίτι που σας φτιάχνουν τη διάθεση όπως μαγειρική, κηπουρική, ζωγραφική, γυμναστική. Διαβάστε βιβλία, ξεφυλλίστε όλοι μαζί άλμπουμ με φωτογραφίες και θυμηθείτε όμορφες στιγμές της ζωής σας. Μην ξεχνάτε τους γονείς σας. Μπορεί να μην πρέπει να τους επισκέπτεστε όμως μιλάτε τους συνεχώς στο τηλέφωνο και δώστε τους δύναμη και ελπίδα. Μην ξεχνάτε τους φίλους σας , που και αυτοί περνάνε δύσκολα. Υπάρχουν πολλές μορφές επικοινωνίας μαζί τους, όπως μέσα από την τεχνολογία.
Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια αλλά και πίστη ώστε να μπορέσει ο καθένας να βρει το μεγαλείο που κρύβει μέσα του και να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά από μια δύσκολη κατάσταση.
Ας κρατήσουμε μέσα μας τα λόγια του Καζαντζάκη και ας πορευτούμε : << Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει >>.
 
Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη