in ,

Η γενναία ομάδα του 4ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 10 Μάρτη στο Κολυμπάρι Χανίων έγινε το πιο αγαπημένο ίσως σχολικό τουρνουά σκάκι.
Το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2019 ανατέθηκε από την ΕΣΣΚ στον Κύδωνα.

Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, η οποία υπήρξε και συνδιοργανωτής. Για ακόμη μία φορά ο Γενικός Διευθυντής κος Κωνσταντίνος Ζορμπάς και όλοι άνθρωποι της Ακαδημίας έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ομαλή διεξαγωγή και την άνετη παραμονή παιδιών και συνοδών.
Την αθλοθέτηση έκαναν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά.
Πήραν μέρος 27 ομάδες Δημοτικών σχολείων, 7 ομάδες Γυμνασίων και 2 ομάδες Λυκείων. Παρά την μικρή σχετικά συμμετοχή (επηρέασε το καρναβάλι αλλά και ο φόβος της μετακίνησης) οι συμμετοχές υπήρξαν από όλη την Κρήτη.
Πριν αναφέρουμε τους νικητές ας δούμε μερικές ξεχωριστές συμμετοχές σχολείων.
Ηρωικότερο όλων ασφαλώς το 4ο Αγίου Νικολάου, η μόνη εκπροσώπηση του Λασιθίου. Κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα για το σκάκι και μπράβο τους.!!!! Μια πολύ καλή παρουσία είχε η ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων που έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Κολυμπάρι Χανίων.
Το μοναδικό Δημοτικό σχολείο απο το Νομό Λασιθίου και με μόλις 4 παίχτες κατάφερε να συγκεντρώσει 6 βαθμούς αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση στην Αθήνα όπου γίνονται οι τελικοί για ένα μόλις βαθμό.
Σειρά κατάταξης 11η (7η με ισοβαθμία 7 ομάδων) απο 18 ομάδες πολλά σχολεία είχαν και δύο ομάδες πράγμα που λειτούργησε λιγότερο θετικά για την γενναία ομάδα του 4ου!
Την ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου επροσώπησαν (κατα σειρά σκακιέρας)
οι: Χωραφάς Μανώλης
Μαρνέλλος Γεώργιος
Χωραφάς Δημήτρης
Ορφανάκη Καλλιόπη
 
Συγχαρητήρια στα παιδιά και συνέχεια έχουν τα Παγκρήτια Ατομικά Σχολικά 2019, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου 2019 στο Ηράκλειο, στην Αμμουδάρα Γαζίου, στο ξενοδοχείο Apollonia Beach Resort & Spa ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!