in ,

Ημερήσια κρουαζιέρα, νησάκι ‘Ψείρα’ & παραλία ‘Αλτσί’ από τον Ορειβατικός Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει ημερήσια κρουαζιέρα και πεζοπορία στο μικρό ακατοίκητο νησάκι της ‘Ψείρα’, ένα μίλι απέναντι από την παραλία του Θόλους και επίσκεψη στην λευκή παραλία ‘Αλτσί’ κοντά στον Μόχλο.
          Η κυριακάτικη εξόρμηση μας συνδυάζει
– θαλασσινό ταξίδι στα καταγάλανα νερά του κόλπου του Μεραμπέλλου,
– ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ψείρας με τα εντυπωσιακά ερείπια μινωικής πόλης,
– προαιρετική πεζοπορία πάνω στο νησί,
– βουτιές από το πλοίο και μπάνιο στις εξωτικές παραλίες του νησιού
– βόλτα με το καραβάκι γύρω από το νησί, κοντά στις βραχώδεις ακτές με τους κάθετους γκρεμνούς και τις γαλάζιες σπηλιές
– χαλάρωση και κολύμπι στην παραλία ‘Αλτσί’, με το εξωπραγματικό κατάλευκο τοπίο όπως μεταμορφώθηκε από το κοντινό ορυχείο γύψου.
                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
        – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00 και μετάβαση στο λιμάνι με δικά μας αυτοκίνητα.
        – ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ στο πλοίο στις 8:30, από το λιμάνι στο Θόλο και αναχώρηση για Ψείρα (διάρκεια ταξιδιού 20΄περίπου).
          Στο νησί θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, θα εξερευνήσουμε το νησί και θα κολυμπήσουμε. Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν και υπάρχουν διαδρομές διαφορετικής διάρκειας (γύρος του νησιού περίπου 2,5 ώρες, ανάβαση στο μοναδικό χαμηλό ύψωμα περίπου 1,5 ώρα ή περπάτημα μέχρι την παραλία 30΄περίπου). ΄Οσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να μείνουν για μπάνιο στο Μινωικό λιμάνι, στο σημείο που ‘δένει’ το πλοίο. Από την ‘Ψείρα’ θα αναχωρήσουμε μετά το μεσημέρι, θα κάνουμε με το καραβάκι τον περίπλου του νησιού και στη συνέχεια μετά από ταξίδι 30΄ περίπου θα αποβιβαστούμε στην παραλία ‘Αλτσί’. Αναχώρηση από την παραλία το απόγευμα και αποβίβαση στο λιμάνι στο Θόλο.
          ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 13€
          ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ. 6946160654 & 6948912019
          Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (47 θέσεις) και επομένως μπορούν να συμμετέχουν μόνο τα εγγεγραμμένα ήδη μέλη του Συλλόγου. Για έγκυρη κράτηση θέσης πρέπει να πληρωθεί η συμμετοχή, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στον ταμία του Συλλόγου Γιάννη Πάγκαλο (δ/νση Σοφ. Βενιζέλου 13, ώρες καταστημάτων). Θα τηρηθεί λίστα κρατήσεων κατά σειρά προτεραιότητας και σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο καθορισμένος αριθμός επιβατών μέχρι 29/9, θα μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη.
          ΑΡΧΗΓΟΙ: Λάμπρου Ελένη & Ανδρουλάκης Γιώργος
        ΄Οροι συμμετοχής, χρήσιμες πληροφορίες, video & φωτογραφίες της Ψείρας και των αρχαιολογικών ευρημάτων στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr) και στο facebook