in ,

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ……

 

Πέρασαν πέντε μέρες από τη λήξη του 2ου Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Χορών. Τα συναισθήματα καταλάγιασαν, η υπερένταση έφυγε και ήρθε η ώρα να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.
Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τα παιδιά μας που μαζί τους ταξιδέψαμε στα μονοπάτια της κρητικής παράδοσης, μουσικής και λαογραφίας. Ήταν τρία χρόνια που και εμείς και τα παιδιά ανυπομονούσαμε κάθε βδομάδα για αυτά τα ταξίδια.,

10 6 15 φεστιβαλ (4)
Να ευχαριστήσουμε τους γονείς που συμμερίστηκαν τον ενθουσιασμό των δασκάλων και των παιδιών και μας βοήθησαν ουσιαστικά σε όλες μας τις προσπάθειες.
Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο διευθυντής μας κύριος Κουράκης Γεώργιος που είναι υπεύθυνος για το οικογενειακό κλίμα που διέπει τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας.
Ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων ήταν αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον πρόεδρο Θάνο Κορομπύλια , την ταμία Μαρία Κοκολάκη , τον Γιώργο Αυγουστινάτο και τα υπόλοιπα μέλη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Χάρη Αλεξάκη και στον Φραγκιαδάκη Κωστή για την υπερπολίτιμη βοήθειά τους.

10 6 15 bardas
Σημαντική στιγμή για το φεστιβάλ ήταν η δημιουργία της χορωδίας της Γ΄ τάξης από τον καθηγητή μουσικής κύριο Στάθη Μυλωνά.

Ο κύριος Μυλωνάς δούλεψε εντατικά με 42 παιδιά και 7 εκκολαπτόμενους μουσικούς. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και φάνηκε από το χαμόγελο των μεγάλων καλλιτεχνών που παρακολούθησαν τους μικρούς μας μαθητές.
Ευχαριστούμε πολύ τους καλλιτέχνες και ειδικά τους Ηλία Χορευτάκη και Αντώνη Μαρτσάκη που με τα συγκροτήματά τους διήνυσαν την απόσταση Χανίων – Αγίου Νικολάου φέρνοντας νοερά στα αυτιά μας την μαντινάδα του Λυραρογιάννη:

13 6 15 ολοι μαζι μικρη
Από τη Στεία ως τα Χανιά η Κρήτη όλη αξίζει
Ποιο κλώνο του βασιλικού κόβεις και δεν μυρίζει.
Για την αποδοχή της πρόσκλησης μας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον τεράστιο Γιάννη Βάρδα ή Λυραρογιάννη και τη μεγάλη Πόπη Νικηφόρου. Μεγάλη μας τιμή που σας είχαμε κοντά μας και σας απόλαυσαν τα παιδιά μας.
Την πρώτη βραδιά στο φεστιβάλ παρευρέθηκε η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου του Κρούστα για να τιμήσει τον Λυραρογιάννη. Τους ευχαριστούμε θερμά.

13 6 15 βραβευση mikrh
Τις θερμές μας ευχαριστίες αξίζει το Λύκειο των Ελληνίδων , παράρτημα Αγίου Νικολάου, ο κορυφαίος θεσμός πολιτισμού και λαογραφίας στην πόλη μας. Με τη φροντίδα της προέδρου κυρίας Παρούλας Κουτσάκη και τη σημαντική συμβολή της μαντιναδολόγου και χοροδιδασκάλου Πόπης Νικηφόρου, δεκάδες παιδιά μπολιάζονται με το ήθος , το ύφος, τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που πρέπει να έχει κάθε νεαρός επίδοξος χορευτής.
Τα Λύκεια των Ελληνίδων όλης της Κρήτης στήριξαν και τίμησαν το φεστιβάλ και ο αύλειος χώρος του σχολείου μας γέμισε χρώματα από ντελίνες και ντελικανίδες του νησιού μας. Ευχαριστούμε τον κύριο Φιορέντζη Γιώργο για την μεταφορά των Λυκείων Ελληνίδων από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, στο χώρο της εκδήλωσης με το λεωφορείο που διέθεσε αφιλοκερδώς.
Την ευγνωμοσύνη μας εκφράζομε στον Γιώργο Αυγουστινάτο και στα August Studios που μαγνητοσκόπησαν αφιλοκερδώς την εκδήλωση και τις τρεις μέρες τραβώντας παράλληλα φωτογραφίες για το αρχείο του σχολείου μας.

11 6 15 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Ευχαριστούμε τον κύριο Γιάννη Αγερμενάκη και το συνεργείο του από τη Νέα τηλεόραση που κάλυψε την τρίτη μέρα του φεστιβάλ για την εκπομπή του, η οποία θα προβληθεί τις προσεχείς μέρες.
Πενήντα επιχειρήσεις στήριξαν τη διοργάνωση με χορηγίες στο σύλλογο γονέων του σχολείου μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα εστιατόρια Καρνάγιο, Κρι-Κρι για την σίτιση των καλλιτεχνών και την επιχείρηση River για τη μεγάλη χορηγία της.

Ευχαριστούμε και ους χορηγούς επικοινωνίας,την εφημερίδα Ανατολή, το Λατώ FM και το Φωνήεν.
Θεωρούμε ότι η τοπική αγορά στήριξε αυτή την εκδήλωση και αξίζει την στήριξη όλων μας.
Το Φως και Ήχος του Γιάννη Πάγκαλου και τους ηχολήπτες Μάρκο Πινακουλάκη και Μάνο Τσαντιράκη ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τον άψογο ήχο.
Κοντά μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο Ερυθρός Σταυρός για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε.
Ευχαριστούμε πολύ την Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη και τον Άγγελο Σπάρταλη μαζί με την Ταλίν για την ζωγραφιά του καρποστάλ σε τοίχο του σχολείου μας, ευγενική χορηγία του Φώτο Πάγκαλος. Ευχαριστούμε επίσης τον κύριο Αλέκο Ζαχαριά για την τεχνική υποστήριξη.
Φυσικά ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους εσάς που δώσατε περίσσευμα αγάπης σε τρόφιμα, τα οποία θα ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείου του ΟΚΥΔΑΝ και θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Οι δεκάδες εθελοντές του σχολείου μας συνέβαλαν στην άψογη οργάνωση και διεκπεραίωση όλων των παραμέτρων της εκδήλωσης.
Όλοι υπήρξατε ένα κομμάτι, άλλος μικρό , άλλος μεγάλο ενός πάζλ. Αν έλειπε έστω κι ένα, το πάζλ της εκδήλωσης δεν θα ήταν ολοκληρωμένο.
Δεν μπορούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για όλους εσάς. Ευχόμαστε να στε υγιής και με το καλό να ξανασμίξουμε του χρόνου.

Αφού τ’ αθρώπου η ζωή κρέμεται στο μετάξι
μόνο σε γλέντια και χαρές πρέπει να τηνε τάξει.
Σας ευχαριστούμε πολύ
Λιναρίτη Κατερίνα
Τσιάμος Στέφανος