in ,

Εμπειρία ζωής αυτό το ταξίδι

Επέστρεψε η Χαρά Παπαστεφανάκη απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Νεάπολης από το πολυήμερο ταξίδι της για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα Global-In Fellowship.
 
Το πρόγραμμα αυτό έχει ως κεντρικούς θεματικούς άξονες τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική, στα οποία οι 50 περίπου συμμετέχοντες από 12 διαφορετικές χώρες μυούνται με διάφορα μαθήματα, εργασίες, προσομοιώσεις, επισκέψεις και πολλές άλλες δραστηριότητες.
 
Για όλους τους συμμετέχοντες καλύπτονταν όλα τα έξοδα καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτούσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+. Όλες οι προσδοκίες και οι σκοποί μου για αυτό το πρόγραμμα ικανοποιήθηκαν πραγματικά και αποκόμισα εμπειρίες που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Αρχικά, απέκτησα πολλές και σπουδαίες γνώσεις γύρω από τη διπλωματία και τις σχέσεις μεταξύ των χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και γύρω από την πολιτική και τα διάφορα πολιτικά συστήματα γενικότερα.
30 7 15 PAPASTEFANAKI 3 30 7 15 PAPASTEFANAKI
 
«Διάφορα μαθήματα σχετικά με τη φιλοσοφία του Νόμου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την πολιτική και την οικονομία, διάφορες προσομοιώσεις και κυρίως η προσομοίωση του συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations) με βοήθησαν να αποκτήσω χρήσιμες γνώσεις, εμπειρία και να αναπτύξω τις ικανότητες και την προσωπικότητά μου. Φυσικά, είχα την τεράστια ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να συναναστραφώ μαζί τους, να ανταλλάξω απόψεις, να μάθω για τον πολιτισμό τους και να τους μιλήσω για το δικό μου και να δημιουργήσω νέες φιλίες. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό που θεωρώ ότι κέρδισα από αυτήν την εμπειρία, η γνωριμία με τόσους νέους ανθρώπους με τους οποίους έχω κοινά ενδιαφέροντα, αρκετούς κοινούς στόχους και με τους οποίους βέβαια θα κρατήσω επαφή και συνεργασία και στο μέλλον.»
 
είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ με την επιστροφή τη και συμπλήρωσε ότι  η δυνατότητα να επισκεφθεί την πόλη του Βερολίνου αλλά και συγκεκριμένα χώρους όπως το στρατόπεδο συγκέντρωσης Σάξενχάουζεν, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γερμανία, το Νησί των Μουσείων και πολλούς άλλους μπόρεσε να μάθει περισσότερα για το Γερμανικό πολιτισμό, το Γερμανικό τρόπο ζωής και τη Γερμανική ιστορία που τα χαρακτηρίζει ως ανεκτίμητη εμπειρία.
 
«Ήταν, 20 περίπου, κοπιώδεις αλλά πολύ δημιουργικές και εποικοδομητικές ημέρες. Νιώθω ότι βγήκα πραγματικά πιο πλούσια από αυτό το πρόγραμμα σε πολλά επίπεδα και επίσης στο κοντινό μέλλον ελπίζω και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τις ικανότητες και τις γνώσεις που απέκτησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.» είπε τέλος.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ