in ,

Λάθος το πρόσφατο δημοσίευμα, 303 οι φοιτητές στο ΤΕΙ Αγ. Νικολάου, 5 οι καθηγητές.

Σε προηγούμενο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ μεταφέραμε τις ανησυχίες μας μετά από δημοσίευμα της «Ημερησίας» ότι «…τα πρώτα τμήματα ΤΕΙ που κινδυνεύουν να κλείσουν, μετά από μια νέα αναδιάρθρωση του χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης (Σχέδιο ΑΘΗΝΑ), είναι αυτά τα οποία έχουν λιγότερους από εννέα μόνιμους καθηγητές» και ότι «…το τμήμα του Αγίου Νικολάου φαίνεται να έχει έναν (1) μόνο μόνιμο καθηγητή».
Μας επεσήμαναν ότι «…για το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Αγίου Νικολάου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την ιστοσελίδα του τμήματος (www.bm.teicrete.gr), το μόνιμο προσωπικό από το καλοκαίρι του 2013, είναι πέντε (5) καθηγητές, δηλαδή πενταπλάσιο από το αναφερόμενο στον πίνακα της “Ημερησίας”».

Επισκεφτήκαμε την Σχολή ΤΕΙ στα Λακώνια και ζητήσαμε διευκρινήσεις από την Γραμματεία της Σχολής, την κ. Κατερίνα Καλαρχάκη και την κ. Ειρήνη Καροφύλλου, που μας είπαν:
«Βάσει του σχεδίου “Αθηνά”, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι ένα και έχει τρεις κατευθύνσεις… το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγίου Νικολάου, το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) της Ιεράπετρας (μέχρι το 2018) και το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου. Οι τρεις αυτές κατευθύνσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, έχουν πέντε καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν και στις δυο πόλεις του νομού. Η έδρα του Τμήματος είναι το ΤΕΙ του Αγίου Νικολάου και ο κ. Στυλιανός Παπαδάκης είναι προϊστάμενος και των τριών Τμημάτων, του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας».
Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι και πάλι δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των εννέα (9) καθηγητών που θεωρείται ως ο αριθμός «ασφαλείας» για να λειτουργήσει ομαλά μια Σχολή.
Γεγονός είναι ότι αυτή η αβεβαιότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια ως προς το μέλλον της Σχολής μόνο κακό κάνει στους καθηγητές, στους σπουδαστές, στο προσωπικό και βεβαίως στον τόπο.
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι στον Άγιο Νικόλαο, στο εαρινό εξάμηνο, στις δυο κατευθύνσεις της Σχολής, σήμερα είναι εγγεγραμμένοι 303 φοιτητές.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

www.anatolh.com