in , ,

Δύο Άρχοντες μαλλώνανε σε ξένο ΠΡΟΜΑΧΏΝΑ ;

Με θλίψη μας παρακολουθούμε τη δημόσια διαμάχη των δημοτικών και κοινοτικών αντίστοιχα αρχόντων, αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Κοκκίνη και προέδρου Βραχασίου κ. Φθενάκη, στις σελίδες της εφημερίδος Ανατολή και σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, με τα πολεμικά τους ανακοινωθέντα.
Στην οποία εμπλέκονται (δυστυχώς πρόθυμα!) και άλλα πρώην στελέχη, με εμπρηστικές δημοσιεύσεις τους επίσης.
Με καθαρά πυροσβεστική-ειρηνευτική διάθεση εμείς, θα ασχοληθούμε με ένα εντελώς διαφορετικό σκέλος της αντιπαράθεσής τους. Το τρίπτυχο τόνος, ύφος και ήθος.
Αφήνοντας στους ίδιους για αργότερα το βάρος της απόδειξης -ποιός έχει και θα έχει δίκιο και γιατί- στα πεπραγμένα τους και στα σχεδιαζόμενα μέλλοντα. Και στην κοινή γνώμη-ψηφοφόρους το χρέος να εκφέρει την τελική κρίση για τους εκλεκτούς της και για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να εναποθέτει σε εκείνους τις κοινωνικές και πολιτικές ελπίδες της.
Όταν το πρώτιστο καθήκον και η απαιτούμενη σοφία συνηγορούν υπέρ μίας συνένωσης δυνάμεων και συνεργασίας, κατά της φθίνουσας έως τώρα τουλάχιστον πορείας της περιοχής τους, δεν είναι δυνατόν άτομα σε παρόμοιες θέσεις να εκφράζονται με τρόπο τόσο απαξιωτικό, χρησιμοποιώντας την ταπεινή τακτική του argumentum ad hominem -επιχείρημα ενάντια στο άτομο- η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη και επαρκή βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου.
Θεωρούμε ότι και οι δύο είναι δυνάμει ικανοί να προσπαθήσουν εποικοδομητικά βάσει των αρμοδιοτήτων τους, στο νήμα θα δούμε αν περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικά. Διότι ΑΝ αλήθευαν οι αμοιβαία εκτοξευόμενες κατηγορίες, με τρομοκρατεί ή ιδέα ότι τότε πρόκειται για ρηχά, εμπαθή, εκδικητικά, σαθρά, ανίκανα άτομα, όπως ουσιαστικά προκύπτει από όσα προσάπτουν, κάπως ανώριμα, ο ένας στον άλλο.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΈΤΣΙ ΕΠΟΥΔΕΝΊ, οι εν λόγω εκλεγμένοι.
Κύριοι. Δημιουργήστε και καλλιεργήστε εμπιστοσύνη σε εμάς τους πολίτες, για την ποιότητα της Διοίκησης σας, χωρίς άλλη προσπάθεια ανασκολόπησης και κονιορτοποίησης του αντιπάλου.
Αν όχι, χάνετε εσείς και η αξιοπιστία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και χλευάζετε ταυτόχρονα τις εκατοντάδες όσους σας στήριξαν και θέλουν να χαρούν πρόοδο τα επόμενα 4,5 χρόνια συνύπαρξής σας έως το τέλος της θητείας σας. Για απτά έως τότε αποτελέσματα, πλάτη με πλάτη στην προσπάθεια, σε αυτά βασισθείτε, για να μην καταλήξετε αργότερα αμφότεροι σε φθηνά επιχειρήματα “επανεκλέξτε μας για να ολοκληρώσουμε το έργο που ήδη έχουμε δρομολογήσει” έχοντας απλώς ασχοληθεί κατά μεγάλο μέρος με τον ψεκασμό και την εξουδετέρωση των αλλοπίστων, αυτή την πενταετία.
Σας παροτρύνουμε, ΑΎΡΙΟ ήδη, με π.χ δύο ο καθένας σας συμβούλους, γνώστες των προβλημάτων και εφικτών λύσεων, όπως ορίσετε ημερομηνία συνάντησης σας για επιδίωξη και απαραίτητα επίτευξη σύγκλισης απόψεων, με ειλικρίνεια και ευθύτητα, ως προς την κοινή από ΜΕΘΑΎΡΙΟ δράση σας, σε συνεργασία για το καλό του τόπου.
Αποτελεί τον ελάχιστο σεβασμό που μας οφείλετε.
Είμαστε έτοιμοι να σας συγχαρούμε γι αυτό και να συνταχθούμε στο πλευρό σας. Έκκληση: μη μας απογοητεύσετε συνεχίζοντας στο δρόμο που μέχρι τώρα ακολουθήσατε. Διότι το καλό, το δημιουργικό, το γνωρίζετε. Τιμήστε το.

Φιλικά,

Στέλιος Αδαμάκης