in , , , ,

Δάσκαλοι για όλες τις δουλειές…

Είναι κατανοητές οι δυσκολίες στην εποχή που περνάμε και διαπιστώνουμε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, ακόμα και μερικά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί που από την Δευτέρα πήγαν στα σχολεία τους για να αναλάβουν υπηρεσία ήρθαν αντιμέτωποι, πέρα από το θέμα της προετοιμασίας των τάξεων και του σχολείου γενικότερα, την τακτοποίηση των τμημάτων και την επιλογή των τάξεων, και μ ε την έλλειψη καθαριότητας.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τα μισά περίπου σχολεία της χώρας χωρίς προσωπικό καθαριότητας καθώς δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση της ανανέωσης των συμβάσεων μίσθωσης έργου καθαριότητας των σχολείων, όπως καταγγέλλει και η Δημοκρατική συνεργασία Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δάσκαλοι λοιπόν ανέλαβαν να καθαρίσουν τις αίθουσες και τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους ενώ η Δημοτική αρχή τους ενημέρωσε ότι το σχολείο θα καθαρίζεται 2 φορές την εβδομάδα ενώ συνεργείο του Δήμου θα αναλάβει την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων τους. Με τα νέα αυτά δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμη και τα ζητήματα δημόσιας υγιεινής δεν απασχολούν ιδιαίτερα την πολιτεία.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος στην πρόσφατη συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε., η οποία του έθεσε το ζήτημα περιορίστηκε σε μια γενικόλογη και ουδέτερη απάντηση πως το θέμα απασχολεί τα Υπουργεία Μεταρρύθμισης και Παιδείας και θα λυθεί χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει σύντομα.

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός ούτε για τα πλέον στοιχειώδη και το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να δώσει λύση στο παραμικρό θέμα της εκπαίδευσης αναγκάζοντας έτσι τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση που τόσα έχει φορτωθεί, τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν και το έργο αυτό αλλά και στους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων να ενισχύουν οικονομικά ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ