in , , ,

Ακόμα στον Απρίλη είναι ο νομός μας…

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.
Η τιμή της βενζίνης σε πολλές περιοχές της χώρας έχει κάνει τις τελευταίες μέρες “limit up” κυρίως σε νησιωτικές περιοχές μεταξύ αυτών και η Κρήτη που ανέκαθεν πληρώνει αισθητά πιο ακριβά τα καύσιμα από άλλες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά νησιά η τιμή έπιασε ακόμα και τα 2 ευρώ, με Κεφαλονιά, Σάμο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να αποδεικνύονται πρωταθλητές. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η βενζίνη έχει ακριβύνει σχεδόν 3 λεπτά το λίτρο τις τελευταίες 15 μέρες, ύψος που χαρακτηρίζεται ως υπερβολικό με βάση τα δεδομένα.

Είναι δε πολλοί αυτοί που θέλοντας να κερδίσουν μοιράζουν φήμες περί πολέμου στην Συρία που ευθύνεται για τις αυξήσεις χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει από την στιγμή που όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς καυσίμων μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δεν θα έχει καμία επίπτωση στην αγορά της Ελλάδας, ωστόσο οι επιτήδειοι δεν έχασαν την ευκαιρία.

Τα 2 ευρώ έχει ακουμπήσει η μέση τιμή της βενζίνης και στο νομό μας όπου σύμφωνα με το παρατηρητικό των τιμών η τιμή είναι από 1.93 ευρώ έως 1.848 ευρώ με μέσο όρο τα 1,88, στις Κυκλάδες 1.95 ευρώ – 1.818 ευρώ μέση τιμή και στα Χανιά 1.93 ευρώ – 1.805 ευρώ μέση τιμή.

 Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο γραμματέας του συλλόγου των βενζινοπωλών του νομού Παντελής Επιτροπικής στα πρατήρια του νομού οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα πιο ακριβές από αυτές των υπολοίπων νομών της Κρήτης ενώ είναι ευθύνη του ίδιου του Υπουργείο το γεγονός ότι στην σελίδα του Υπουργείου http://www.fuelprices.gr/ που καθημερινά μπαίνουν πολλοί οδηγοί αλλά και άνθρωποι που σχεδιάζουν τις διακοπές τους η μέση τιμή που βγαίνει όταν το βελάκι του κέρσορα δείχνει Λασίθι είναι στο 1,927 ευρώ, τιμή που έχει παραμείνει από τον Απρίλιο.

 «Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει σε τι υπόληψη μας έχουν σαν νομό αλλά δείχνει ακόμα και την αδράνεια των τοπικών μας φορέων για να προστατευτεί η εικόνα του νομού μας.» Σε ότι έχει δε να κάνει με την τιμή που έχει αυξηθεί λόγω της κρίσης στην Συρία είπε πως είναι ένα ακόμα δείγμα του γεγονότος ότι ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει σε ότι αφορά την εμπορία των καυσίμων.

Έτσι εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, πως όταν δημιουργούνται κρίσεις η τιμή μπορεί να αυξάνεται αυτόματα, ενώ στις περιόδους ύφεσης της διεθνούς τιμής δεν ακολουθείται η ανάλογη πτώση των τιμών λιανικής.

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα ξεκινήσει να πωλείται από τις 15 του επόμενου μήνα καμία ανακοίνωση ακόμα δεν έχει εκδοθεί από το υπουργείο με την Π.Ο.Π.Ε.Κ. να εκδίδει ανακοίνωση χθες σχετική με το θέμα αυτό.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ