in ,

Γ. Φθενάκης: Η παρούσα δημοτική αρχή μέσα απο την ανακοίνωση για το γήπεδο στο Σίσι θέλει να δικαιολογήσει πιθανόν την ανυπαρξία της και την απουσία οραματικών στόχων στην ευρύτερη περιοχή

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, ο οποίος προσπάθησε να …δικαιολογήσει τις τεράστιες καθυστερήσεις που υπήρξαν σε σχέση με την αγορά οικοπέδου και τη δημοπράτηση του γηπέδου Σισίου, έργο μεγάλης σημασίας και αξίας για τη νεολαία μας και για τον αθλητισμό, γενικότερα.

Φυσικά χαίρομαι που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τοποθέτησης του πλαστικού χλοοτάπητα στο νέο γήπεδο, καθώς για το οραματικό αυτό έργο είχα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και ως πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου, όμως από την άλλη, διαπιστώνω ότι η δημοτική αρχή αφήνει αιχμές, διότι κάνει αναφορά για …. «περίεργο κλίμα» για να δικαιολογήσει πιθανόν την ανυπαρξία της και την απουσία οραματικών στόχων στην ευρύτερη περιοχή.

Να σας θυμίσω ότι τον Αύγουστο του 2013, είχε συσταθεί ειδική επιτροπή για την εξαγορά επιπλέον χώρου, δίπλα στον επίμαχο χώρο ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η μελέτη για το γήπεδο.

Στην Επιτροπή μετείχε και ο …πρόεδρος τους. Να σημειωθεί επίσης, η καλή συνεργασία που είχε το τότε τοπικό συμβούλιο του Βραχασίου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος είχε εκφράσει τη πρόθεση του να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, θέση που διατύπωνε και κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχα μαζί του, στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Το ζητούμενο ήταν η μελέτη του γηπέδου προκειμένου να δρομολογηθεί το σημαντικό αυτό έργο. Αφού λοιπόν χάθηκαν 5 και πλέον χρόνια, η δημοτική αρχή επιδιώκει να αποδείξει στην τοπική κοινωνία ότι ενδιαφέρεται για την περιοχή. Αυτό ας το κρίνουν οι συμπολίτες μου και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, αν και θεωρώ ότι δεν τρώνε κουτόχορτο!!!

Εδώ ακούμε ότι το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του νησιού μας, το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι θα κατασκευαστεί σε 5 χρόνια, ενώ στην περιοχή μας θεωρείται ως …επιτυχία ότι ολοκληρώθηκε το γήπεδο με πλαστικό χόρτο στο Σίσι, μετά από 5 χρόνια …συνεχούς προσπάθειας, με τον Δήμαρχο να δίνει συγχαρητήρια στους συνεργάτες τους για τη …συμβολή τους στο αθλητικό έργο. Αλήθεια, έχουν νόημα τα …συγχαρητήρια για ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πριν αρκετά χρόνια;;;

Ένα έργο που όπως το είχαμε οραματιστει με κερκίδες, αποδυτήρια, φωτισμό !! Επιπλέον, η δημοτική αρχή δεν ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για τις επιπλέον ανάγκες που υπάρχουν στο γήπεδο, όπως δημιουργία κερκίδων, αποδυτηρίων κ.α.

Προσωπικά, δεν βλέπω καμία επιτυχία αλλά ένα …αποτυχημένο κλίμα στο να περάσουν τα …δικά τους μηνύματα προς την τοπική κοινωνία. Το θέμα μας δεν είναι οι …δημόσιες σχέσεις αλλά η παραγωγή δημοτικού έργου, εντός χρονοδιαγραμμάτων και όχι χρονοδιαγραμμάτων που τινάζονται συνεχώς στον αέρα. Το θέμα μας δεν είναι τα όποια …πυροτεχνήματα για τα μάτια του κόσμου.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα και απ’ αυτό κρινόμαστε όλοι.

Ο αθλητισμός – πολιτισμός πρέπει να μας ενώνει και όχι να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης. Δυστυχώς, κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Πάντως, ο ρόλος της δημοτικής αρχής μόνο …ενεργός δεν είναι. Αντιθέτως, το αναπτυξιακό κενό είναι …ορατό στην ευρύτερη περιοχή μας, κατά την άποψη μου. Αποφάσεις που πάρθηκαν από το τότε τοπικό συμβούλιο οδηγούνταν στον κάλαθο των αχρήστων με τη δικαιολογία ότι δεν συνάδουν με την πολιτική του δήμου. Η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο από τη Μίλατο μέχρι το Σίσι, αραχνιάζει σε συρτάρι.

Έκλεισαν οι παραλίες.

Έκλεισε το ΚΕΠ ενώ η κοινότητα είναι ανοιχτή δύο μέρες τη βδομάδα. Όσο για την ανέγερση σχολείου, θα περιμένουμε αρκετά χρόνια. Ακόμα και το θέμα με τη χωροθέτηση του Βιολογικού, είχε ….βαλτώσει, μέχρι που η δημοτική αρχή άλλαξε τελικά την αρχική της γνώμη.

Για έργα που βαλτώνουν ή προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!!! Ούτε …ίντριγκες, ούτε τρικλοποδιές, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν. Είμαι «οπαδός» της ενότητας για το καλό του τόπου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΘΕΝΑΚΗΣ,

Πρώην Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου.