in

Για τις μελέτες του Δήμου Αγίου Νικολάου

Επιστολή του “Σύγχρονου Δήμου” σχετικά με το θέμα των μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου
Αναλυτικά
ΤΡΙΑ (3) ΧΡΟΝΙΑ συμπλήρωσε η παρούσα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Αγίου Νικολάου και προχώρησε στην καταγραφή των μελετών που υπάρχουν. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έδωσαν μια καλή εικόνα από όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές  μελέτες σε διαφορετικό  στάδιο η κάθε μία. Δήλωσε όμως ο κ Ζερβός ότι η καταγραφή έγινε λόγω της παραφιλολογίας  … της Αντιπολίτευσης σχετικά με τις ώριμες μελέτες που διαθέτει ο Δήμος !!! Και συνεχίζοντας ο Δήμαρχος ανάφερε πως από την καταγραφή προκύπτει πως ώριμες μελέτες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν !!!.
Σημειώνουμε:
1 . Μελέτες σε διάφορα στάδια υπήρχαν τόσο από το Δήμο Αγίου Νικολάου όσο και από το Δήμο Νεάπολης και την Κοινότητα Βραχασίου. Επίσης μελέτες υπήρχαν από άλλες  Υπηρεσίες και κυρίως από την Περιφέρεια.

  1. Οι υπηρεσίες γνώριζαν και γνωρίζουν τις μελέτες που υπάρχουν καθώς και το στάδιο ωριμότητας. Είναι βεβαίως σημαντική η οργανωμένη καταγραφή. Σχετική ενημέρωση είχαν όλες οι Δημοτικές Αρχές από τις απερχόμενες.
  2. Μήπως έπρεπε αυτή η καταγραφή να γίνει άμεσα και ΟΧΙ  να περάσουν ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ όπως εύστοχα σχολίασε μέλος της επιτροπής;;

4 Η καταγραφή έγινε, όπως δήλωσε ο κ Ζερβός για να απαντήσει στην παραφιλολογία της Αντιπολίτευσης ;;; Δεν χρειαζόταν άραγε στο Δήμο;;;

  1.  Μετά από  ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ διαπιστώνει ο Δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν απολύτως ώριμες μελέτες για Δημοπράτηση;;; Όπως γνωρίζουν σχεδόν άπαντες, οι μελέτες εξελίσσονται, ωριμάζουν, επικαιροποιούνται και αξιοποιούνται.
  2. Τι έκανε λοιπόν η παρούσα Δημοτική Αρχή για  να αξιοποιήσει τις μελέτες που παρέλαβε  σε διάφορα στάδια; Ώριμες και μη;
  3. Η έλλειψη έργων κα εντάξεων σε αυτή την τριετία δεν μπορεί να αποτελεί το λόγο για απαξίωση των μελετών που παρέλαβε και για τις οποίες υπάρχουν προσπάθειες πολλών ανθρώπων, αιρετών και υπαλλήλων αλλά και δαπάνες.
  4. Απαξιώθηκαν μελέτες χρήσιμες για τον τόπο, αγνοήθηκαν οι προσπάθειες που είχαν γίνει και χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ για τον τόπο.
  5. Από την καταγραφή αλλά και από την απουσία έργων, διαπιστώνεται ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν είχε ούτε στόχους ούτε πρόγραμμα και απαξίωσε τη δουλειά που είχε γίνει, με ζημία φυσικά του τόπου.

Για τις μελέτες θα αναφερθούμε αναλυτικότερα  καθώς και τις ανάγκες που έχουμε ως κοινωνία . Με στόχο να βοηθήσουμε…
Αύγουστος 2017
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ