in , ,

Αρνάκι και κατσικάκι απο τον τόπο μας, αξία αδιαπραγμάτευτη, audio

Στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια σε ντόπια αρνιά και κατσίκια ενόψει του Πάσχα, είπε Λατώ 103,3 και στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Γιάννης Μπρόκος.

 

Σε ότι αφορά την τιμή σε αρνί και σε κατσίκι να μην πληρώσει κανείς πάνω από 8,5 ή 9 ευρώ ενώ όσα πωλούνται ή διαφημίζονται σε πιο χαμηλές τιμές από τα  6,5 ή 5,99 ευρώ είναι αμφιβόλου ποιότητας και καλεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις διαφημίσεις που όπως έχει φανεί και στο παρελθόν είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τους καταναλωτές.

 

«Το Πάσχα είναι φέτος πρώιμο, ένα σχεδόν μήνα νωρίτερα, τα ζώα όχι και τόσο μεγάλα, ο καταρροϊκός πυρετός έχει στην κυριολεξία θερίσει τα κοπάδια στην βόρεια χώρα,  οι ακραίες καιρικές συνθήκες ήταν η αιτία πολλά ζώα να μην αντέξουν και η θνησιμότητα στα κοπάδια να είναι αυξημένη και έτσι πολλοί κτηνοτρόφοι δεν είχαν αρκετά ζώα.  Είναι και η οικονομική κρίση που έχει περιορίσει την ζήτηση, ο κτηνοτρόφος δεν έχει τις δυνατότητες να εκτρέψει πολλά ζώα και όλα αυτά μαζί σαφώς και έχουν επηρεάσει την όλη κατάσταση.» είπε και επισήμανε ξανά την ανάγκη να στηριχτούν τα ντόπια καταστήματα και αυτά όπου ο καταναλωτής ψωνίζει όλη την διάρκεια του έτους και έχει αποκτήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους κρεοπώλες.

 

Σε ότι αφορά την ποιότητα του ντόπιου κρέατος είπε ότι είναι κορυφαία και δεν μπορεί κανένα άλλο αρνί ή κατσίκι να συναγωνιστεί την νοστιμιά στο τοπικό ζώο. «Η ποιότητα των Κρητικών αμνοεριφίων είναι αδιαπραγμάτευτη ενώ οι προσεγμένες τιμές δίνουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να τρώνε ότι πιο ποιοτικό υπάρχει σε τιμές πολύ λογικές.» είπε τέλος.

ακούστε εδώ

 

ΘΑΝΟΣ Κ.