in ,

Απο τις λίγες φορές που οι τρείς φωνές της αντιπολίτευσης στον Δήμο έγιναν μία

Οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγίου Νικολάου συνυπογράφουν το κείμενο  που ακολουθεί:
Ο Δήμος αναζητά μεγάλο κτίριο
Με αυτό τον τίτλο στο φύλο της τοπικής μας εφημερίδας «ΑΝΑΤΟΛΗ», με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, αναφέρεται στη πρόταση του Δημάρχου κ Αντώνη Ζερβού για αγορά κτιρίου 3000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, εντός του αστικού ιστού,(σχεδίου πόλης Αγίου Νικολάου) και συγκεκριμένα στο παραλιακό δρόμο, με σκοπό να παραχωρηθεί για σχολική στέγη, αλλά και στο Π.Κ. για δράσεις που έχουμε συζητήσει.
Θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε για τη συζήτηση που έγινε καθώς και για τη θέση μας.
Το Δ.Σ με ομοψυχία και ομοφωνία αποδέχεται τη συνεργασία με το Π.Κ και τη παροχή σε αυτό κάθε δυνατής βοήθειας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία λειτουργίας δομών του Π.Κ, όπως το τμήμα «δια βίου μάθησης» και το “Summer School”.
Η όποια διαφωνία μας και η διαφορετική μας άποψη, οφείλεται στην όλη διαχείριση του θέματος παραχώρησης κατάλληλου και αξιοπρεπούς χώρου, για τη λειτουργία των ως άνω δραστηριοτήτων.
Η πρόταση του Δημάρχου αφορούσε την αγορά ημιτελούς κτιρίου «ξενοδοχείου», τριακονταετίας περίπου. 3000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, εντός του αστικού ιστού,(σχεδίου πόλης Αγίου Νικολάου) και συγκεκριμένα στο παραλιακό δρόμο, όπως και πιο πάνω αναφέρθηκε.
Η άποψη σύσσωμης της μειοψηφίας, αλλά και μελών της πλειοψηφίας, είναι διαφορετική από τη πρόταση του Δημάρχου και όσων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που αβίαστα τη ψήφισαν.
Προτεραιότητα για εμάς, είναι η παροχή στο Π.Κ. κατάλληλου κτιρίου με τις κατάλληλες προδιαγραφές για τον πιο πάνω σκοπό, όπως επίσης και το οικονομικό κόστος για το Δήμο.
Επίσης προτεραιότητα μας, είναι οι δομές αυτές να λειτουργήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα, αν είναι δυνατό και μέσα στο 2018, ή το αργότερο το 2019.
Τούτο αυτόματα σημαίνει ότι με τη πρόταση του Δημάρχου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υπάρχει έτοιμο κτίριο προς στέγαση, με τις χρονοβόρες διαδικασίες, τις οποίες και ο ίδιος συνέχεια επικαλείται.
Επειδή κατά την δική μας άποψη κατά πρώτον, η αγορά και η επισκευή, όπως και η μετατροπή πεπαλαιωμένου κτιρίου σε κτίριο κατάλληλο για εκπαιδευτικούς λόγους και άλλες δραστηριότητές για τις ανάγκες του σκοπού παραχώρησης του είναι χρονοβόρες και το κόστος υπερβολικό, πέραν των πέντε εκατομμυρίων ευρώ συνυπολογιζόμενου του κόστους αγοράς και μετατροπής-επισκευής, με εκτίμηση του ίδιου του Δημάρχου, και κατά δεύτερον την αστοχία της χωροθέτησης αυτής της δομής μέσα στον αστικό ιστό και τη τουριστική ζώνη, καταθέσαμε προς το Δ.Σ. τη δική μας πρόταση.
Η δική μας συνολική πρόταση περιλαμβάνει:
1. Για την άμεση ικανοποίηση του στόχου αυτού, για τα πρώτα 1-2 χρόνια η εύρεση και ενοικίαση κτιρίου για την άμεση λειτουργία των συγκεκριμένων δράσεων.
2. Την αγορά εκτός σχεδίου πόλης κατάλληλου οικοπέδου και ανέγερση κατάλληλου κτιρίου με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις ανάγκες λειτουργίας των πιο πάνω δομών.
3. Εναλλακτικά η ανέγερση του κτιρίου σε οικόπεδο του Δήμου δίπλα στο κτίριο του ΑΤΕΙ στα Λακώνια, με σκοπό περαιτέρω μείωσης του κόστους, αλλά και για κοινή χρήση των υπαρχουσών ήδη υποδομών.
Το κόστος της δικής μας πρότασης περιορίζεται στο μισό της πρότασης του Δημάρχου. Επιπλέον, δεν δημιουργεί επιπρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη, που ήταν και η αφορμή της μετακόμισης των δημοτικών υπηρεσιών εκτός πόλεως.
Αυτή την πρόταση υπερψήφισε σύσσωμη η μειοψηφία και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Αυτήν τη πρόταση καταψήφισε η πλειοψηφία, πλην των δύο, όπως ήδη αναφέρθηκε, στοιχιζόμενη πίσω από τη πρόταση του κ. Δημάρχου, χωρίς βέβαια να υπάρξει και από κανένα αιτιολόγηση της ψήφου του.
Καταθέτουμε τα γεγονότα ως έχουν και τα παραδίνουμε σε όλους τους δημότες και στη κρίση του κάθε ενός ξεχωριστά.
Οι Επικεφαλής
Σύγχρονος Δήμος      Δημοτική Συνεργασία         Λαϊκή Συσπείρωση
Δ. Κουνενάκης           Π. Καρατσής                           Γ. Πάγκαλος