in , ,

Απάντηση στο γονέα που ενοχλήθηκε

Προς απάντηση στον γονέα που ενοχλήθηκε από το “παράνομο” παρκάρισμα στο δεύτερο δημοτικό σχολείο Νεάπολης.
 
Πρώτον, από πότε θεωρείται παράνομο να παρκάρει κάποιος έξω από το σπίτι του και ενώ δεν υπάρχει απαγορευτικό σήμα που να υποδεικνύει το αντίθετο.
Δεύτερον, ποιο αυτοκίνητο άραγε εμποδίζει τη διέλευση των μαθητών, αυτό που ειναι παρκαρισμένο μόνιμα στην άκρη του δρόμου ή εκείνα των ιδίων των γονέων που παρκάρουν κ διπλοπαρκάρουν κάθε πρωί και μεσημέρι με τον κίνδυνο να πατήσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.
Άρα μάλλον το πρόβλημα έγκειται στο οτι καταλαμβάνει μια θέση πάρκινγκ για τους γονείς παρά για το θέμα της ασφάλειας των παιδιών.
Τρίτον, όσο πρόβλημα δημιουργεί το υποτιθέμενο μόνιμα παρκαρισμένο όχημα στη διέλευση ασθενοφόρου κ.τ.λ. άλλο τόσο ενοχλούν και τα οχήματα των γονέων που παρκάρουν μπροστά στην είσοδο του γείτονα και δεν του επιτρέπουν ούτε πεζός να περάσει από την πόρτα του και να βγεί έξω.
Δεν αναφέρομαι καν σε περίπτωση που χρειαστεί επειγόντως, για λόγους υγείας, να φύγει γρήγορα από το σπίτι του.
Τέλος, το να αναφέρεστε και να υβρίζετε το γείτονα που ειναι εκείνος ο οποίος θα ενημερώσει το διευθυντή για ο,τι συμβαίνει ανα πάσα στιγμή στο σχολείο όταν αυτό είναι κλειστό, από το οτι μπαίνουν μέσα εξωσχολικοί μέχρι και το ότι έχουν ξεχάσει τα φώτα ανοιχτά, είναι νομίζω τουλάχιστον μικρόψυχο.
Επίσης, καλό είναι να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να μην κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία για να λέμε ό,τι θέλουμε. Λίγο να μπαίνουμε και στη θέση των άλλων…στην προκειμένη περίπτωση αυτών που για 60 χρόνια ζούνε απέναντι από ένα δημοτικό και ένα φροντιστήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Μαρία Σεργάκη