in ,

Φωνή αγανάκτησης και αγωνίας απο γονείς στη Νεάπολη. “Παρκάρουν παράνομα οχήματα εμποδίζοντας την λειτουργία του σχολείου μας”

 

Το κείμενο που ακολουθεί ήρθε στο fonien.gr σαν κραυγή αγωνίας  απο γονέα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Νεάπολης.
“Χρόνια τώρα, αμέτοχη δυστυχώς, πρώτα ως περαστική και μετά ως μητέρα μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου που τελειωμό δεν έχει.
Δεν θα μείνω στα λάθη που κάνουμε ως γονείς όταν πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο ή όταν τα παίρνουμε… τραγικά. Θέλω όμως να θίξω και να μείνω σε ένα θέμα που έχει παγιωθεί ως φυσιολογικό…. Στους καλούς γείτονες του σχολείου μας που χρόνια τώρα δυσκολεύουν την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους!!!!
Το ένα δε από αυτά, θεωρώ ότι είναι σκόπιμα παρκαρισμένο στην μια είσοδο μπροστά στα κολωνακια που ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα τοποθέτησαν για να διευκολύνουν την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών..
Μάταια όμως…η ανθρώπινη βλακεία υπερέχει!!!!! Προχθές αυτοκίνητο έκλεισε εντελώς την μια είσοδο η οποία είναι και είσοδος τροχοφόρων σε περίπτωση ανάγκης…αν έπρεπε να μπει ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα;;;;Τι;;;
Μήπως το θέμα να το δούνε πιο σοβαρά; Μήπως με εντολή, δημάρχου, προέδρου, αστυνομίας (δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος) να απαγορευτεί η στάθμευση έξω από το σχολείο τις ημέρες λειτουργίας του; Μήπως ένας αστυνομικός, δημοτικός αστυνομικός, τροχονόμος να έρχεται να βεβαιώνει κλήσεις κάθε πρωί;
Ας λυθεί πια αυτό το θέμα…ας επιτρέψουν στα παιδιά μας να μπαίνουν και να βγαίνουν από το σχολείο τους ελεύθερα, χωρίς να κινδυνεύουν… αρκετά δεινά τα έχουν βρει..
Λίγη ευαισθησία χρειάζεται συμπολίτη μου…. λίγη!!!!!”