in ,

Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 29 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει δύο ξεχωριστές πεζοπορίες, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
          Η πρώτη πεζοπορία ακολουθεί την ξακουστή «Στράτα του Ψηλορείτη» και μετά από μια απαιτητική διαδρομή διάρκειας 6 ωρών (3,5 ώρες ανάβαση & 2,5 ώρες κατάβαση, χωρίς τις απαραίτητες στάσεις) καταλήγει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, σε υψόμετρο 2.454μ. Από τα Λιβάδια (μετά τα Ζωνιανά) ανεβαίνουμε με τα αυτοκίνητα μας στο Λάκκο του Μυγερού (1552μ) και ξεκινάμε την ανάβαση από ανηφορικό, φιδωτό, σηματοδοτημένο μονοπάτι, μέχρι το διάσελο κάτω από τον Αγκαθιά. Συνεχίζουμε την ανηφορική πορεία πάνω στο πεζοπορικό ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μέχρι την κορυφή Τίμιος Σταυρός, την ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη και ολόκληρης της Κρήτης. Κάνουμε στάση για ανάπαυση και για να απολαύσουμε την ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στο γραφικό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, ένα ξερολιθικό κτίσμα κατασκευασμένο με την παραδοσιακή τεχνική των μιτάτων, που διαιωνίζει την πανάρχαια συνήθεια λατρείας των Ιερών Κορυφής. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι με αντίστροφη κατηφορική πορεία.
          ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
          – Βαθμός δυσκολίας: 3
– Απόσταση (ανάβαση-κατάβαση): 9.712μ.
– Yψομετρική διαφορά ανάβασης / κατάβασης: 900μ.
           ΑΡΧΗΓΟΣ: Λουκάκης Αντρέας
          Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6948040401
          ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο την Κυριακή το πρωί στις 06:30. Για το σημείο αναχώρησης θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όταν δηλώνουν συμμετοχή. Κόστος συμμετοχής 10 € (αφορά τα έξοδα για την μετάβαση που θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα).
          Η δεύτερη πεζοπορία θα είναι λιγότερο απαιτητική, αλλά εξίσου συναρπαστική. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.           
     Περισσότερα στοιχεία, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr).