in ,

«Έφυγε» ο μεγάλος Ράντομιρ Άντιτς – Συλληπητήριο μήνυμα στην Παρτιζάν από τους παλαίμαχους ΑΟΑΝ

Θρήνος στο ισπανικό και σερβικό ποδόσφαιρο καθώς έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) ότι έφυγε από τη ζωή ο Ράντομιρ Άντιτς.
Ο 71χρονος Σέρβος προπονητής είχε περάσει από τους πάγκους και των τριών μεγάλων ισπανικών ομάδων,  Ρεάλ Μαδρίτης ,  Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Γεννήθηκε το 1948 στο Ζίτισε και ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τις φανέλες των Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Σαραγόσα και Λούτον.
Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Copa del Rey με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε μια ιστορική σεζόν για τους κολτσονέρος.
Πέρασε επίσης από τους πάγκους των Οβιέδο, Θέλτα και εθνικής Σερβίας. Το 2012 πήγε στην Κίνα για τη Σαντόνγκ Λούνενγκ, ενώ το 2015 προπόνηση τη Χεμπέι Φόρτσουν.
Αυτός ήταν και ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η αιτία θανάτου του Σέρβου.
Συλληπητήριο τηλεγράφημα των παλαιμάχων ΑΟΑΝ
Η είδηση του θλιβερού ανακοινωθέντος σκόρπισε θλίψη στις τάξεις των παλαιμάχων του ΑΟΑΝ. Δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου του 2018,  οι παλαίμαχοι ΑΟΑΝ επισκέφθηκαν της πρωτεύουσα της Σερβίας και έδωσαν φιλικό παιχνίδι με τους αντίστοιχους παλαίμαχους της ιστορικής Παρτιζάν Βελιγραδίου.
Ο Ράντομιρ Άντιτς είχε δώσει το παρών στο συγεκριμένο παιχνίδι, φωτογραφήθηκε και γλέντησε με όλους τους ποδοσφαιριστές, δείχνοντας έμπρακτα με όλη την ομάδα του τι σημαίνει σερβική φιλοξενία. Το συγκεκριμένο ταξίδι για τους παλαίμαχους ΑΟΑΝ ήταν ομολογουμένως το καλύτερο και χωρίς καθυστέρηση στάλθηκε η κάτωθι ανακοίνωση στους παλαίμαχους Παρτιζάν Βελιγραδίου στην ελληνική και τη σερβική γλώσσα:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΟΑΝ
Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Αγίου Νικολάου ( ΑΟΑΝ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Radomir Andic και την ποδοσφαιρική οικογένεια της Παρτιζάν για τον θάνατο του σπουδαίου ανθρώπου, ποδοσφαιριστή και προπονητή που έγραψε την δίκη του ιστορία στις χρυσές σελίδες της ομάδας της Σερβίας, του ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Ένας άνθρωπος παθιασμένος με το ποδόσφαιρο σπουδαίος σε ήθος, προσφορά και αξίες,αγαπητός ακόμη και στους φίλους των αντιπάλων ομάδων.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Για το Δ.Σ των Παλαίμαχων του ΑΟΑΝ
Ο πρόεδρος
Παπαδογιαννάκης Λουκάς
УДРУЖЕЊЕ ПАЛАИМАЦХОС ПОДОСФАИРИСТОС АОАН
Асоцијација ветеранских фудбалера А.О. Свети Никола (АОАН) изражава најдубље саучешће породици Радомира Андића и фудбалској породици Партизана због смрти великог човека, фудбалера и тренера који је своју пробну причу написао на златним страницама српског тима, европског и његовог Светски фудбал.
Човек страствен према фудбалу, сјајан по питању морала, понуде и заслуга, драги чак и пријатељима противничких тимова.
Нека земља која ће га прекрити буде лагана.
За Одбор ветерана АОАН-
а Председник
Пападогианнакис Лоукас
Ν.Μ.