in ,

"Έτσι θα μοιάζουν τα τέρατα των νέων αιολικών"

Ιδιαίτερη εύστοχη χαρακτηρίστηκε από όλους η τοποθέτηση στην αίθουσα του ΔΡΗΡΟΣ στη Νεάπολη για την εκδήλωση ενημέρωσης για το θέμα των ΒΑΠΕ δύο εικόνων η μία δίπλα στην άλλη που προέρχονται από το αρχείο του Μανόλη Ζερβάκη.
 
Στην μια βλέπουμε την υπέροχη εικόνα που κυριαρχούσε δεκαετίες πριν στο Οροπέδιο Λασιθίου με τους εκατοντάδες λευκούς ανεμόμυλος και στην δεύτερη μια εικόνα από αιολικό πάρκο σε έρημο της πολιτείας Αριζόνα των ΗΠΑ.
5 9 15 νεαπολη βαπε (4) p
Βέβαια ο πάντα καλά ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος Μανόλης Ζερβάκης ο οποίος έχει περάσει από όλα τα στάδια της αυτοδιοίκησης, Δήμο, Νομαρχία και Περιφέρεια σαν εκλεγμένος σύμβουλος τόνισε στην διάρκεια της συγκέντρωσης των πολιτών της περιοχής του Επάνω Μεραμπέλλου πως η άποψη της κοινωνίας σε ζητήματα που την αφορούν είναι πρώτιστης σημασίας.
 
Παρουσίασε δε κάποια στοιχεία ώστε αν δώσει να καταλάβουν όλοι ότι η πρόταση πάνω στην οποία ζητείται από τα τοπικά συμβούλια, τους δήμους και την περιφέρεια η άποψη για τα νέα αιολικά πάρκα δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ήδη υπάρχοντα ούτε στο μέγεθος ούτε  και στην λειτουργία τους.
 
«Το ύψος των νέων αυτών τεράτων  θα ξεπερνά τα 150 μέτρα από την γη έως την άκρη του έλικα, δηλαδή θα είναι σαν μια πολυκατοικία των πενήντα ορόφων. Τέτοια κτίρια στην χώρα μας έχουμε λίγα και στην Κρήτη κανένα. Το ύψος του σταυρού που ανάβει το βράδυ στο βουνό του Τιμίου Σταυρού απέναντι από την Νεάπολη είναι 15 μέτρα και φαίνεται τεράστιος, φανταστείτε μια τέτοια γεννήτρια να χάνεται στα σύννεφα του βουνού με 150 μέτρα ύψος, θα είναι σαν δέκα σταυροί μαζί. Η επιφάνεια που καλύπτει μια πλήρης περιστροφή του έλικα των τερατουργημάτων αυτών είναι 9,5 στρέμματα όταν την ίδια στιγμή ο δημοτικός κήπος της Νεάπολης είναι 4,6 στρέμματα.» είπε μεταξύ άλλων θέλοντας να παρουσιάσει στους πολίτες τα πραγματικά συγκριτικά μεγέθη ώστε να γνωρίζουν για τι εγκαταστάσεις θα προκύψουν εάν και εφόσον προχωρήσει το θέμα αυτό ζητώντας την ίδια στιγμή από όλους να αγωνιστούν για το αντίθετο και να μην το επιτρέψουν.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ