in , , , , ,

Ένας σπουδαίος βοηθός από το ΕΠΑΛ του Αγίου Νικολάου στα σχολεια όλης της χώρας, [VIDEOS HD]

Από σχολείο του Αγίου Νικολάου στα σχολεία όλης της Ελλάδας, ο λόγος για τον Σίσυφο που είναι ένα ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα, διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο δημιούργησε  ο Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19 Νεκτάριος Παπαδακάκης.
 
Το πρόγραμμα λειτούργησε στο ΕΠΑΛ του Αγίου Νικολάου για πρώτη φορά την σχολική χρονιά 2014 – 2015 και πλέον έχει φτάσει σε πολλά άλλα σχολεία σε όλη την χώρα, αναπτύχθηκε εξολοκλήρου με εργαλεία – λογισμικό ανοιχτού κώδικα και διατίθεται ελεύθερα στην εκπαιδευτική κοινότητα, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
 
Στην περιοχή μας έγινε η επίσημη παρουσίαση του στα σχολεία της περιοχής όπου ο δημιουργός παρουσίασε στους συναδέλφους τι κάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο και:
Αναλαμβάνει το βάρος της συλλογής της επεξεργασίας και της δημοσίευσης των απουσιών και των βαθμών των Μαθητών.
Προσφέρει ηλεκτρονικό ημερολόγιο διδασκαλιών (Βιβλίο Ύλης) διαθέσιμο σε Καθηγητές και Μαθητές-Γονείς.
Προσφέρει στους Καθηγητές ηλεκτρονική ατζέντα ανά μάθημα και Μαθητή με δυνατότητα επιλεκτικής δημοσίευσης παρατηρήσεων στους Μαθητές-Γονείς.
Συμπληρώνει το Πληροφοριακό Σύστημα myschool του Υπουργείου Παιδείας στο επίπεδο της Σχολικής Μονάδας.  Δεν απαιτεί επαναεισαγωγή δεδομένων.
Αντλεί δεδομένα από το my school και το πρόγραμμα δημιουργίας ωρολογίου προγράμματος ASC Advanced TimeTables (σε μορφή Excel και XML).
Εξάγει δεδομένα για το myschool σε μορφή Excel.
Δημιουργεί εκτυπώσεις σε μορφή PDF.  Αποστέλλει email στους χρήστες. Διαθέτει ξεχωριστούς ρόλους για τους Μαθητές, τους Καθηγητές, τους Υπεύθυνους Τμημάτων, τους Υποδιευθυντές, το Γραμματέα, το Διαχειριστή του συστήματος και το Διευθυντή του σχολείου.
Μπορεί να εγκατασταθεί είτε σε εξυπηρετητή εντός της σχολικής μονάδας, είτε σε εξυπηρετητή του διαδικτύου (π.χ. του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου).
 
Ο ίδιος επισημαίνει πως αν και υπάρχουν αρκετοί ακόμα καθηγητές και διευθυντές που φοβούνται την τεχνολογία διαπιστώνουν στην χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος την αξία που έχει η άμεση ενημέρωση, η βοήθεια μέσα από τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει.
1 7 16 παπαδακης p1
«Πλέον το στηρίζουν και το υποστηρίζουν και ήδη ο Σίσυφος πηγαίνει από σχολείο σε σχολείο. Ελπίζω το πρόγραμμα αυτό να στηριχτεί να αγκαλιαστεί από τους συναδέλφους και στην συνέχεια να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο.» είπε ο δημιουργός του.
 
Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου Γιάννης Γιαννακάκης είπε ότι η χρήση του Σίσυφου απέδειξε ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο συνεργάτη.
1 7 16 ΜΑΘΗΤΗΣ p3
«Το πληροφοριακό αυτό σύστημα δεν μας λύνει απλά τα χέρια αλλά μας βοηθά πάρα πολύ σε πολλά επίπεδα σε ότι αφορά την γραφειοκρατία που κατάφερε να την μειώσει αισθητά. Η ενημέρωση που δίνει άμεσα το πρόγραμμα αυτό τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς επίσης βοηθά πάρα πολύ στην καλύτερη λειτουργία των μαθητικής μας κοινότητας ενώ η χρήση του είναι πάρα πολύ εύκολη.» είπε.
Ο δημιουργός Νεκτάριος Παπαδακάκης μιλά για το Σίσυφο


Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου Γιάννης Γιαννακάκης μιλά για την εμπειρία εφαρμογής του Σίσυφου στην καθημερινότητα του σχολείου

Η εισαγωγική παρουσίαση της εφαρμογής

Οι υπηρεσίες του Σίσυφου προς μαθητές και γονείς

Περισσότερες πληροφορίες για το Σίσυφο καθώς και τη λήψη για δοκιμαστική εφαρμογή μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ