in , , , , ,

Νέα διάκριση σε φοιτήτρια του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου

Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση σε διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό από φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, πρόκειται  κ. Μέλπω Μπουραντά,  που είναι  φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, στον 22ο διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό “economia”: http://economia.gr/el/article/category/54
 
Ο διαγωνισμός ήταν Διεθνής, με 300 συνολικά συμμετοχές από διάφορες χώρες του Κόσμου και διοργανώθηκε από το περιοδικό οικονομική επιθεώρηση, αποκλειστικό συνεργάτη του “The Economist”.
Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού έλαβαν μέρος γράφοντας (ατομικά ή ομαδικά) εργασίες 2,000 λέξεων πάνω σε επίκαιρα θέματα οικονομικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες αφού αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, διακρίνονται και βραβεύονται. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.  Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο: “Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”. Η κ. Μπουραντά συμμετείχε στον διαγωνισμό με θέμα “Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα” και κατατάχθηκε στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας τελικά την ένατη θέση.  Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέλπω Μπουραντά είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος μας στον Άγιο Νικόλαο και συναγωνίστηκε ατομικά με επιτυχία φοιτητές ανεξαρτήτως βαθμίδας (ακόμα και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) από διάφορες χώρες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν και σε ομάδες, ενώ φέτος οι συμμετοχές του διαγωνισμού ξεπέρασαν τις 300. Από την διάκριση της στο διεθνή διαγωνισμό η κ. Μπουραντά κέρδισε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


 
Στην συνέντευξή της στην ΑΝΑΤΟΛΗ η κ. Μπουραντά είπε μεταξύ άλλων: Θα ήταν μεγάλη παράληψη εκ μέρους μου, να μην αναφερθώ και σε όλα όσα μας έχουν διδάξει οι καθηγητές του τμήματος μας. Το Τμήμα μας συνδυάζει εκτός από τα καθιερωμένα μαθήματα (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά) και αρκετά μαθήματα τεχνολογίας, μαθηματικών και πληροφορικής, τα οποία μας παρέχουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να κατανοούμε τις Διεθνείς αγορές και να έχουμε μία ολοκληρωμένη οπτική της σύγχρονης Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το τμήμα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο δίνει σε εμάς τους φοιτητές το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, έναντι άλλων σχολών δημόσιων και ιδιωτικών. Η διάκριση της φοιτήτριας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, Μέλπω Μπουραντά στον 22ο διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό economia, αναδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα και το υψηλό επίπεδο των φοιτητών αλλά και των καθηγητών μας.
 
Αναμένουμε φέτος να συνεχιστεί η αυξανόμενη ζήτησή του Τμήματος από τους υποψήφιους φοιτητές. Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια  στην Μέλπω Μπουραντά για την πολύ σημαντική διάκρισή της και να της ευχηθούμε να έχει πάντοτε επιτυχίες στην ζωή της. Στη συνέντευξη που μας παραχωρήθηκε  πήραν μέρος ο Προϊστάμενος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, Στέλιος Παπαδάκης, Καθηγητής, ο Κώστας Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος και ο επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Νικόλαος Τριχάς που προέτρεψε την κ. Μπουραντά να συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Η ιστοσελίδα του Τμήματος είναι στη διεύθυνση: www.teicrete.gr/bm
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ