in

΄΄ Ερωτόκριτος και Εκπαίδευση συναντιούνται ΄΄ video – photos

 
 
Το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Λασιθίου  πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή δράση με τίτλο «Ερωτοκριτολογώντας  στην Εκπαίδευση».
Η δράση αυτή είναι ενταγμένη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός, Σχέσεις Και Προοπτικές»,όπου θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο 20 έως 22 Απριλίου. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας το οργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε την εσπερίδα η Δ/ντρια του ΓΕΛ Νεάπολης Μαρία Κωστάκη. Ο τίτλος που έχει δοθεί μας παραπέμπει στον Ερωτόκριτο με εικόνες, στίχους και μουσική. Απηύθυναν χαιρετισμό και κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Προϊστάμενος της Β/μιας  Εκπ/σης Λασιθίου Βασίλειος Αϊβαλιώτης, ο Προϊστάμενος της Α/μιας Εκπ/σης Λασιθίου Εμμανουήλ Μακράκης, ο Σχολικός Σύμβουλος Γεώργιος Μαμάκης και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Χανίων Αρετή Μαρματάκη. Ο Γιώργος Μαυροειδής καθηγητής του ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου παρουσίασε με ολιγόλεπτο βίντεο τον τρόπο μάθησης στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ γύρω από το θέμα με τον Ερωτόκριτο, μέσα από την κίνηση σε διάφορες δράσεις. Στην συνέχεια Ο καθηγητής του τμήματος Γραφιστικής του ΑΤΕΙ Αθήνας Γιώργος Ματθιόπουλιος μίλησε για την ιστορία της Ελληνικής γραφής, την εξέλιξη της και πόσο μεγάλη συμβολή είχαν οι Κρητικοί σε αυτό, όπου και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.

Η εσπερίδα κράτησε 2μιση ώρες και ήταν εμπλουτισμένη με ζωντανή Κρητική παραδοσιακή μουσική υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Γιάννας Παπαδάκη και τους μαθητές της από το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Γιώργο Μπαρμπούνη Λύρα -Τουμπερλέκι, Γιάννη Μαράκη Λύρα, Στέλιο Σφυράκη Λύρα, Ιωάννη Συντιχάκη Τουμπερλέκι-Λύρα, Γιάννη Λαβδάκη Μαντολίνο, Αργύρη Παναγιωτάκη Μαντολίνο και Μανώλη Σφυράκη Λαούτο. Έκλεισε με τον Δημήτρη Σγουρό Εκπαιδευτικό και Καλλιτέχνη Κρητικής μουσικής παρουσιάζοντας την Αναγέννηση στο σχολείο και παίζοντας όμορφες κοντυλιές.
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (3) (18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (4)(18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (7 Σγουρός)(18-3-2018)


 

epim 6 musicfonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (6) (18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (9 Κωστάκη) (18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (10-Κωστάκη) (18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου - Σγουρός (18-3-2018)


 

fonien.gr - Εκδήλωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (5) (18-3-2018)