in ,

Παρουσιάστηκε άριστη πτυχιακή εργασία στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Εκδόθηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό [VIDEOS&PICS]

Το απόγευμα της Δευτέρας (24/2) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας η παρουσίαση μιας άριστης πτυχιακής με θέμα  “Ομαδοποίηση Εικόνων με Βάση το Περιεχόμενο” από τις φοιτήτριες του Τμήματος Δήμητρα Λασθιωτάκη και Σμαράγδα Μαρκάκη, η οποία εξετάστηκε και έλαβε βαθμολογία 10.

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε και ερευνητικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να σταλεί και να δημοσιευτεί πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό IET Image Processing μετά από διαδικασία κρίσης. Το περιοδικό αυτό δημοσιεύει εργασίες σε τομείς έρευνας που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία οπτικής πληροφορίας και καλύπτει πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα στην επεξεργασία εικόνων και βίντεο με τα οποία σχετίζεται άμεσα και η δημοσιευμένη πτυχιακή εργασία του Τμήματος.

Αρκετοί ήταν οι φοιτητές που παρακολούθησαν την παρουσίαση των δύο κοριτσιών με τον αναπληρωτή καθηγητή και επιβλέποντα της εργασίας Κωσταντίνο Παναγιωτάκη να εκφράζει τα καλύτερα λόγια για το αποτέλεσμα της και να δίνει απαντήσεις στα όποια ερωτήματα του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι φοιτητές.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές που ακόμα και στο προπτυχιακό στάδιο μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, την αποδοχή δηλαδή εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, το οποίο συνήθως συμβαίνει κατά την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών. 

Αντίστοιχη δημόσια παρουσίαση άριστων πτυχιακών εργασιών είχε πραγματοποιηθεί και πριν δύο έτη στο Τμήμα με μεγάλη επιτυχία. Δείτε σχετικό υλικό στην σελίδα shorturl.at/hSTZ7.

Αποκλειστικά μίλησαν στην κάμερα του fonien.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης και οι δύο φοιτήτριες Δήμητρα Λασθιωτάκη και Σμαράγδα Μαρκάκη.





N.M.