in ,

Εγκαίνια με τον Υπουργό Παιδείας για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στον Άγιο Νικόλαο[VIDEOS&PICS]

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (22/5) από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τα εγκαίνια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του νέου Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης στα Λακώνια.

Εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, της τοπικής Εκκλησίας, Εκπαίδευσης και Εξουσίας έδωσαν το παρών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τέως ΤΕΙ Κρήτης, με αρκετούς απο αυτούς να απευθύνουν χαιρετισμό και να τονίζουν τη σημαντικότητα αυτής της εξέλιξης για τον τομέα της εκπαίδευσης της χώρας μας αλλά και της ίδιας της ανάπτυξης του Αγίου Νικολάου.

Πριν την έναρξη της τελετης ο Υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με φορείς της Κρήτης και του Λασιθίου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, ενώ έδειχνε έντονο ενδιαφέρον στο να ακούσει από τους παρευρισκόμενους τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει το πανεπιστήμιο αλλά και ο ίδιος ο τόπος.

Με το πέρας των ομιλιών ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Κωσταντίνος Παναγιωτάκης δώρισαν στον Υπουργό Παιδείας ένα βιβλίο της ιστορίας της πόλης του Αγίου Νικολάου και ένα αγαλματίδιο της Αρπαγής της Ευρώπης.

Στο τέλος της τελετής, σε πολύ καλό και άνετο κλίμα ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε με φοιτητές τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ίδιους εντός πανεπιστημίου(σίτιση, υποδομές) αλλά και εκτός(μεταφορά με ΚΤΕΛ, στεγαση και airbnb).

Δείτε παρακάτω όλες τις ομιλίες της τελετής ενώ σε επόμενο άρθρο μπορείτε να δείτε βίντεο με παραλειπόμενα πριν και μετά την τελετή, καθώς και ολόκληρη τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους φοιτητές.

Ν.Μ.