Άγρια λεβάντα.

0
      

γράφει η Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη

Τίποτε δεν πάει χαμένο, Σιμόν. 
Η αγάπη που δίνουμε ποτέ δεν πεθαίνει. 


Η νεαρή Σιμόν Φλεριέ ζει με τον πατέρα της σε μια αγροικία της Προβηγκίας πλημμυρισμένη από αρώματα άγριας λεβάντας. Μετά τον θάνατό του, όμως, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το πατρικό της για να γίνει παραδουλεύτρα στη Μασσαλία. Απογοητευμένη από τη φτώχεια και τις κακουχίες, η Σιμόν αποφασίζει να ακολουθήσει το κρυφό όνειρό της· να γίνει μια μέρα διάσημη αρτίστα.


Βυθισμένη στα θαμπά φώτα του μεσοπολέμου, περιπλανιέται στα στενοσόκακα της Μασσαλίας. Ο Αντρέ Μπλανσάρ, γόνος πλούσιας οικογένειας, γίνεται ο μέντοράς της και ο πρώτος άντρας που θα κάνει την καρδιά της να σκιρτήσει. Η γοητεία και η φιλοδοξία της ανοίγουν τη βελούδινη αυλαία της επιτυχίας στις μεγάλες παριζιάνικες σκηνές και στα καμπαρέ του Βερολίνου.


Όταν ο ζόφος του πολέμου απειλεί για ακόμα μια φορά την Ευρώπη, η διάσημη μαντμαζέλ Φλεριέ παίρνει μια ριψοκίνδυνη απόφαση· γίνεται η Άγρια Λεβάντα και δίνει τη δική της μάχη.


Λίγο μετά την κατάληψη του κοσμοπολίτικου Παρισιού, η Σιμόν γνωρίζει την ευτυχία στο πρόσωπο ενός νεαρού πιλότου και διαπιστώνει πως η αγάπη, σαν την άγρια λεβάντα, μπορεί να φυτρώσει στα πιο απροσδόκητα μέρη…

       
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Το “βρεγμένο ψάρι”

          …γράφει η Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1929Στην βερολινέζικη αστυνομική αργ…
  • Το κορίτσι από την Γερμανία

          …γράφει η Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη   Δύο νεαρά κορίτσιαΔύο διαφορετικές ιστ…
  • Κάτω απο τα φύλλα της μηλιάς

          …γράφει η Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη   Το 1914 είναι μια δύσκολη χρονιά για τ…
Περισσότερα Φωνη εν βιβλιο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το “βρεγμένο ψάρι”

      …γράφει η Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1929Στην βερολινέζικη αστυνομική αργ…