in

Την Κυριακή 21 Μαΐου πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ελούντα.

Την Κυριακή 21 Μαΐου πανηγυρίζει  ο φερώνυμος ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ελούντα.
Η τόσο λαμπρά Πανήγυρις με την λιτανεία της ιεράς εικόνος υπό την συνοδεία της φιλαρμονικής και των στρατιωτικών αγημάτων ξεκίνησε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου προς τιμήν των  Αγίων Ισαποστόλων και Μεγάλων Βασιλέων, του Μέγα Κωνσταντίνου και της Μητρός Αυτού, Αγίας Ελένης, για το τεράστιο έργο που προσέφεραν στο Γένος μας, που όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς τον Μέγα Κωνσταντίνου δεν θα υπήρχε η χριστιανική πίστη, η Νέα Ρώμη, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και χωρίς την Αγία Ελένη δεν θα υπήρχαν τα Πανάγια Προσκυνήματα στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ αλλά και το ύψιστο σύμβολο της πίστης μας ο Τίμιος Σταυρός όπου ανεβρέθηκε υπο Αυτής.
Και φέτος η ιερά πανήγυρις των Πολιούχων της Ελούντας θα είναι ακόμα πιο λαμπρά διότι ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, προσκεκλημένος υπό του σεπτού ποιμενάρχου μας κ. Γερασίμου.
Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας έρχεται να προσευχηθεί και εκείνος μαζί με τον πιστό λαό του Θεού στους Αγίους της Πίστεως μας, να κηρύξει τον Θείο Λόγο και να ακολουθήσει την λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων.
Και εμείς με την σειρά μας, πρέπει να τιμήσουμε του Αγίους και να προσέλθουμε στις ιερές ακολουθίες και του Μέγα Εσπερινού το Σάββατο  αλλά και την Θείας Λειτουργίας που θα τελεσθεί την Κυριακή, για να προσευχηθούμε και εμείς στον Μέγα Κωνσταντίνο και στην Αγία Ελένη και όπως γνωρίζουμε αυτές τις ημέρες φιλοξενείτε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω της Αθήνας το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης. Βέβαια όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε εκεί και να προσκυνήσουμε το Άγιο Σκήνωμα αλλά για όσους δεν μπορούν να βρεθούν στην Αθήνα μπορούν να το προσκυνήσουν νοερώς προσκυνώντας την εικόνα των Αγίων όταν θα προσέλθουν στις Ιερές Ακολουθίες διότι ναι μεν το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης είναι στην Αθήνα, αλλά το φιλοξενεί ολόκληρη η πατρίδα μας και με την προσευχή μας και με την σκέψη μας μπορούμε να μεταφέρουμε το σκήνωμα νοερώς σε κάθε Ιερό Ναό.