in , , , , ,

Γιορτές μουσικής χαράς στο Ωδείο Τέχνης

Την Παρασκευή 16/12 στις 7.30 μ.μ. και το Σάββατο 17/12 στις 6.00 μ.μ.  το Ωδείο Τέχνης θα πραγματοποιήσει  δύο  συναυλίες των μαθητών του, με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ωδείου.

Το πρόγραμμα δε θα είναι αμιγώς χριστουγεννιάτικο αλλά  η ατμόσφαιρα θα είναι  γιορτινή  χάρη στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ακουστούν.

Την  Παρασκευή θα παίξουν μουσική τα junior kids απ’ το μουσικό εργαστήρι και τα παιδιά της προκαταρκτικής τάξης.

Το Σάββατο θα παρουσιάσουν τα έργα τους τα παιδιά της κατωτέρας, της μέσης και της ανωτέρας τάξης του κλασικού τομέα. Θα συμμετάσχει και η χορωδία του Ωδείου Τέχνης.

Τα παιδιά που ασχολούνται με παραδοσιακή, λαϊκή, ροκ, jazz και μοντέρνα μουσική ετοιμάζουν ένα δυνατό πρόγραμμα για τον Ιανουάριο.

Σ’ όλες αυτές τις συναυλίες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνειδητοποιήσουν την πρόοδο που σημείωσαν μελετώντας, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των δασκάλων τους και συμμετέχοντας σε σεμινάρια. Οι συναυλίες  αποτελούν βασικό κομμάτι της διδασκαλίας και της ενασχόλησης με τη μουσική. Προσφέρουν ένα βήμα στους μαθητές ώστε  να μοιραστούν τη δουλειά τους με το κοινό. Η εκτέλεση έργων μπροστά σε κοινό είναι ένα ολόκληρο ταξίδι μεσ’ απ’ το οποίο οι μαθητές μαθαίνουν  να διαχειρίζονται το άγχος τους και  να υποστηρίζουν το έργο τους. Μαθαίνουν να στηρίζουν τον εαυτό τους χτίζοντας έτσι την αυτοεκτίμησή τους. Καλλιεργούν όμως και κοινωνικές δεξιότητες όπως ο σεβασμός στη σειρά του άλλου αλλά και αρετές όπως η υπομονή.

Η συναυλία είναι μια μαγική διαδικασία  κατά την οποία τα φορτία ενέργειας που ανταλλάσσονται ανάμεσα στο κοινό και τον καλλιτέχνη είναι πολύ μεγάλα. Τα παιδιά, λοιπόν, μαθαίνουν να αξιοποιούν αυτήν την ενέργεια ώστε να ενδυναμώσουν το έργο τους το οποίο έτσι απογειώνεται και φτάνει στο 100% της δυναμικής  του. Η αποστολή του έργου έχει ολοκληρωθεί.

Το Ωδείο Τέχνης διαθέτει αυτό το χώρο και δίνει βήμα στους μαθητές να βιώσουν τη μουσική σε όλες της τις διαστάσεις.

Μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά η προσέλευσή σας στις εκδηλώσεις μας και ακόμη μεγαλύτερη στα παιδιά!!

ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ